Virtuálisan körbejárhatsz Fukusima szellemvárosában

Megjelent: 2013.03.30. 12:27
Írta: colorcam

Szomorú látni, hogy az egykor nyüzsgő nagyváros és környezete, a katasztrófa után, teljesen kietlen szellemvárossá vált. A Google a kiváltságosok közé tartozott, hiszen az elmúlt két évben beengedték a radioaktív területre, hogy körbefotózza a környező településeket. Ennek köszönhetően, az egykori lakosok és akár te is tehetsz egy sétát a katasztrófa sújtotta területeken. 

iRLRbhWhhXUc.jpg

Az amerikai cég az "Emlékek a jövőnek" elnevezésű projektjének keretein belül fotózta körbe a várost. A Google néhány hónappal a 2011. márciusi hármas katasztrófa (földrengés, szökőár és nukleáris baleset) után kezdte dokumentálni Japán lerombolt és elnéptelenedett északkeleti partvidékét, s korábban már Rikudzentakata településről is készített hasonló képriportot -- írja az MTI.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr705179055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása