Samsung Galaxy S3 – Harmadik típusú találkozás

Megjelent: 2013.02.18. 16:38

Nálam jobban szerintem senki nem utálja a Samsung  mobiltelefonokat (más termékükkel semmi bajom!) Pontosan ezért is szerettem volna tesztelni az alfa hímjüket. És őszinte leszek leesett az állam. 

s3fronts.jpg

Mégis

 Nagyon király kis telefon lett ez a Galaxy S3. Gyors, szép a kijelzője, és pont. Na mármost, mint már említettem utálom a Samsungot. És ez ezután sincs másképp. Ebben a telefonban, amit szeretni lehet, sajnos nem a gyártó érdeme. Az kérem szépen mind a gumicukorkás androidé. Samsung fogta és belepakolta egy műanyag izébe a legcsecsébb cuccait és csá. A többi mind a szoftver. Gyors procikat, nagy memóriát, és szép kijelzőt, mindegyik cég tud csinálni. A Sony is a HTC is és Apple is.  Akkor mégis miért esett le az állam? Egyrészt a mérete miatt. Először nagy, kicsit később fú de jó nagy, aztán jaj ne már mér ekkora, majd a végén csak szimplán nagy. Az igazán megdöbbentő azonban a szoftver nyújtotta szabadság. Kicsit meg is sértődtem az Apple-re. Mintha hülyének néznék a saját felhasználóikat. A koreaiaknál még azt is be tudod állítani, ha a kis medve csillagkép 45 fokos szöget zár be a cassiussal, akkor a csengőhangodhoz 3/4-es ritmusba rezegjen a telefon vagy 4/4-esben.  Pakolhatsz a főképernyőre pakolhatsz mindenhova mindent, mappában, mappák nélkül, rakhatsz ki widgetetek, képeket, kontaktokat. Kicsit el is lehet veszni ebben az egészben. Kicsit már túl sok a lehetőség…  

 GALAXY-SIII-4.jpg

Mégse

 Nagyon hiányzott viszont az IOS-ből jól megszokott Értesítő központ. A Szamnyangnál folyton le kellett húzni felülről a képernyőt ahhoz, hogy tudjam mi történt, míg az alma folyton dudál ha Dórika új képet töltött fel szoliból. A másik, amitől teljesen összezavarodtam, hogy oldalról lehet behúzni egy plusz menüsort, illetve felülről lejön egy plusz cucc,  van külön alkalmazás menü, meg van a fő képernyő meg van a …. hu, káosz van! Kicsit vágjuk le a dolgok sarkát, csiszoljuk meg és jó lesz ez skacok, de egyelőre akkora a felfordulás, hogy 20 percig kerestem az instagrammot és mire meglett kihűlt a kajám amit le akartam fotózni… (úgy hogy inkább beültem a Coelho könyvvel meg egy pohár borral a kádba és lefotóztam a lábam meg a könyvet meg a bort).
Kamera! Ha már szóba került igazából semmi extrát nem tudok mondani. Nem tapasztaltam kiemelkedő bakit, kiemelkedően jó dolgokat. (mondjuk a beépített sorozat fotó tényleg jó gyors… de ez egy telefon… na…) a vaku itt is gagyi, (mint minden mobilban kb.) ami itt is előjön, az a szabadság érzése, sok a beállítás, sok a kép mód, az effekt a minden, tehát nem kell 3-4 fotós app, hanem itt egyben van minden, minden ami nélkülözhetetlen egy telefon fotós alkalmazásában…

Android-4_1_Jelly-Bean-for-Samsung-Galaxy-S-III.jpg

 Pillanatok

  A pillanat amikor eldöntöttem, hogy lehet mégis szeretem a Samsungot, az akkor volt mikor legnagyobb meglepetésemre torrentezni lehetett a telefonon. Volt lehetőség a Utorrent letöltésére és a használata is pofon egyszerű volt. Tudom illegális ezért csak egy ’The Devil Came On Horseback’ nevű zenekar nem jogvédett hanganyagát töltöttem le, de tökéletesen működött!

  A pillanat amikor eldöntöttem, hogy még is utálom a Samnyangot az az volt amikor megpróbáltam a böngészőt használni… értékelhetetlen… össze-vissza forog ha forgatni akarom, tragikusan lehet több lapot használni, lassú, bocsánat.. nem jó! A másik ok maga a telefon fogásánál mutatkozik. Műanyag, levető hátlappal… komolyan? MŰANYAG? Levehető hátlap? Amit le lehet venni azt le is lehet törni… Aki fogott a kezében egy Iphone 4-et vagy 5-öt majd utána meg fogja ezt a műanyag izét, hát had ne mondjam mekkora a különbség…. Nem is értem, hogy gondolhatták komolyan… tiszta 2009..

3715eb254fd34dfd987c7f8169af16b6_1.jpg

Finito

 Összességében nem rossz a telefon, de a nagy háborút a végén nem a belső tulajdonságok fogják eldönteni, hanem a rajtuk futó szoftverek. Most is a Samsung gyártja az Apple chipjeit… de ez nem jelent semmit, az Apple két hatalmas fegyvere az az anyag felhasználás és az IOS.

VIPHONE - nélkülük nem ment volna!

samsung-galaxy-s3-jelly-bean-verizon-rom.png

           

            

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr125087161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füstölő 2013.02.20. 13:21:26

Szia!

Egy kicsit elfogult ez a cikk szerintem. Nekem az jött le belőle, hogy tőled aztán, ha aranyból vagy platinából lenne a teló, akkor is az Alma lenne a sztár.
Az igazság az, hogy az Alma semmivel nem tud többet ennél a telefonnál... Bocs, dehogynem! Sokkal több pénzt tud kihúzni a zsebedből. Lazán 50-70ezer Forinttal drágább egy Alma telefon, mint pl. az S3 és mint mondtam, szerintem semmivel nem jobb.
Íme egy összehasonlítás csupán csak az adatok, tulajdonságok alapján: www.hirado.hu/Hirek/2012/09/13/17/Csucskategorias_mobilok_iPhone_5_vagy_Samsung_Galaxy_S3_.aspx

Igazából úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját gyermeke a legszebb. Te egy Apple párti ember vagy és soha nem fogja neked senki sem megmagyarázni, hogy a Samsung is legalább olyan jó, mint az iPhone, csak 2/3 vagy még annál is alacsonyabb áron.

Az iPhone az én véleményem szerint olyan, mint pl. a BMW. Ha azzal vagy már kemény vagy, pedig vannak sokkal olcsóbb és sokkal jobb, jobban és különlegesebb dolgokkal felszerelt pl. japán autók, olcsóbban... Csak hát az nem Bajor...

Üdv.

Imre

Viktor H 2013.02.20. 15:36:28

Mint S3 tulaj annyit mondanék, hogy azbegyetlen nagy elbaszás az akkumulátor . Azért,hogy ilyen szép vékony legyen eleve kisebb kapacitású akksit kapott amitől kb fél napot bírés,hogy spóroljanak a kapacitással pl. Youtubenál eleve sötétebb a kép ami számomra bosszantó és nem tudom ,hogy lehetne ezen változtatni .
A másik kisebb hiba az az egyes honlapok felugró ablakainak kezelése .
Ezenkivül amiket a cikkíró említ csak elfogultság, a "gagyiműanyagos" szövegtől a hideg kiráz. Ha kevlártitán kompozit lenne akkor kétszer ennyibe kerülne és egy kisebb eséstöl porrá törne.
Ha a Samsung kihozna egy S4-t csak akkor upgradelném ha az akksikapacitásbol adódó gebaszt orvosolnák.

Füstölő 2013.02.21. 12:40:02

@Viktor H:Nekem intenzív 3G ill. WiFi-s Netezéssel is bír egy napot, ezek nélkül 4-et.
A Youtube-os "képsötétséggel" pedig én nem találkoztam. A Galaxy Tab 10.1-en és a laptopon is ugyanilyen a videóknál a fényerősség...
Szerintem az alu ház nem ér meg 50-70e Ft plusszt. Habár az "arcosoknak" úgy tűnik igen. Mindemelett szerintem az iOS kevésbé átlátható, mint az Android (esetemben 4.1.2)

Viktor H 2013.02.21. 12:54:58

@kecskemetircmodell:

akkor lehet nálam van gebasz ,mert folyamatos a szinkronizálás ill. ugyanúgy 3G/Wifi egésznap facebook zene hallgatás mellett fél nap és 50% alá megy.
A Youtubeos sötétség eléggé szembetűnő pl horrorfilmeknél és erre okosok azt mondták hogy a kapacitás sporolás miatt gyàrilag ezvan ...de hogy 4 napot hogy bír a tied az rejtély .. én nembirom ki hogy ne basztassam :-))

Füstölő 2013.02.21. 12:58:28

@Viktor H: Ki kell bírni, hogy "ne basztasd". Mondjuk én zenét nem hallgatok rajta. A 4 nap úgy értendő, hogy csak SMS és telefonálás (céges ügyeket intézek rajta), egyébként csak lerakva mellém az asztalra.
Szerintem nincs ez a spórolásos dolog. Ki kell kapcsolni az automata fényerő szabályozást és készen is van. Nem létezik, hogy sötét és élvezhetetlen lesz ez az egyébként csodaszép kijelző.

Viktor H 2013.02.22. 14:19:30

@kecskemetircmodell:

ja hogy "cégesen" használod? én egésznap rajtalógok. az automata fényerő ki van kapcsolva .

somivagyok... 2013.02.25. 20:41:27

Srácok, az hogy elfogult vagyok az a cikk első mondata után szerintem egyértelmű. Nem "arcoskodásból" szeretem ha egy telefonnak nem olyan a fogás mint egy játéknak, szimplán jobb érzés kézben tartani. De írhatok én bármit és írhattok ti is bármit, ez egy olyan vita, ami már nagyon régen eldőlt, ti sosem lesztek apple fanatikusok, amíg én viszkető görcsöt fogok kapni a samsung telefonoktól. És félre értés ne essék, lehet kicsit durván fogalmaztam fent, én elismerem a Samsung telefont, nem is tartom rossz telefonnak, sőt de számomra nem veszi fel a versenyt az iPhonnal.

Füstölő 2013.02.26. 13:30:33

@somivagyok...:

Nincs itt félreértés... Hidd el én sem akartalak bántani, csak nem értem meg, hogy miért iPhone? Miért adnak az emberek olyan nagyon sok pénzt a telefonért, kiegészítőkért, mikor olcsóbban ugyanolyan jót (ha nem jobbat :D:D:D ) lehet venni? Lehet én vagyok "nagyon egyszerű", de ez az amit én nem értek.
Amikor megvettem az S3-at két iPhone-os ismerősöm is azzal kezdte, hogy miért nem iPhone-t vettem?! Kérdeztem: "Miért? Mert sokkal drágább és semmivel nem tud többet, szerintem!" Na erre nem tudtak mit mondani.
Én tényleg szeretném megérteni az iPhone fanokat, de még senki nem tudott egyetlen olyan dolgot sem mondani nekem, amiért azt mondtam volna, hogy veszek egy iPhone-t még akár drágábban is...

Viktor H 2013.02.26. 20:52:31

@kecskemetircmodell:

azért az iPhone mellett szóljon az a történelmi tény,hogy az iPhone volt az első eszköz ami internetre zenehallgatásra és telefonálásra egyben használható.
Az iPhone vásárlók 80%a emiatt vesz azt ,mert ennek a történetnek a részese akar lenni a maradék 20% meg sznob fasz és azért veszi mert jó drága.
A SGS III fasza cucc de azért az akksi nagy balfaszság volt , elviselném ha fél centivel vastagabb lenne csak birja ki két napig .

Füstölő 2013.02.26. 21:17:02

@Viktor H: Egy kis érdekesség: www.youtube.com/watch?v=vc9bMY6lGw0
Szerinted ezeknek az embereknek hány %-a foglalkozik a történelemmel? Szerintem az arány amit mondtál pont fordítva van.
Az akksi szerintem kielégítő. Ha nem csüngök a Neten éjjel-nappal, akkor 3-4 nap lazán. Netezve pedig nincs az az eszköz, ami tovább bírná. Egyébként lehet hozzá erősebb akkut venni, vastagabb hátlappal együtt. De pont ezért nem kell, mert vastagabb. Imádom, hogy ilyen vékony. A Galaxy Tab 10.1-esben is azt szeretem, hogy olyan vékony, amilyen. Az helyett is vehettem volna iPad-et, de az sem tetszett. Az okokat nem sorolnám fel.
Én nem az S3-at akarom sztárolni, csak érthetetlenül állok az emberi butaság előtt. (Akinek nem inge nem veszi magára!)
De egyébként meg nem vagyunk egyformák (hála Istennek), ezért él meg egészen szépen mind a kettő nagy gyártó.

colorcam 2013.02.27. 13:35:58

Ajánlom figyelmetekbe a Samsung Galaxy Note II tesztünket is:

colorcam.blog.hu/2013/02/27/samsung_galaxy_note_ii_okostelefon_nagycsoportosoknak

Jó olvasást!

Viktor H 2013.02.27. 19:52:45

@colorcam:

Szinte kedvem támadt Note II-t venni :-) Korrekt irás .
süti beállítások módosítása