Tavaszi nyitó akkordok - márciusi koncert és buli ajánló

Megjelent: 2015.03.04. 13:41

Jó idővel és még jobb programokkal indul idén a március. Koncertek, boros fecsegések, szülinapok és egészen új zenei tapasztalatok... 

cover_marcius.jpg

 

Március 5 : Brandus Borfecsely és a Vida Családi Borbirtok

image_36.jpg

Nem is olyan régen útjára indult egy új és nagyon jó kezdeményezés, pontosabban egy rendezvénysorozat, melynek az a célja, hogy közelebb hozza a borok termelőit azok fogyasztóihoz. A Symbolban tartott kötetlen estéken a résztvevők kellemes zene és finom falatok mellett kóstolhatják meg az adott borház termékeit, miközben beszélgetésbe elegyedhetnek  magával a borásszal is. Az eseményt minden csütörtökön megrendezik, ezért érdemes követni melyik nap, melyik kedvenc pincészetünk fogja adni a finom nedűt. 

Helyszín: Symbol 

Jegy: 5000 Ft (korlátlan borkóstolás és vacsora)  

Facebook event

 

Március 5.: Magidom és V.U.K. koncert

vuk_magidom.jpg

Izgalmas este vár azokra, akik ellátogatnak a Mika Tivadar Mulatóba, ugyanis szó szerint családi hangulatba csöppenhetnek. A Magidomot négy rokon alkotja, a Volume Under Kontroll pedig négy testvérből áll. Az előbbiek saját meghatározásuk szerint szabadfogású gitár popot játszanak, s eddig már olyan zenekarok társaságában léphettek fel, mint a 30y, a Pál Utcai Fiúk vagy Szabó Balázs Bandája. A Volume Under Kontroll egyébként a Cseh Tamás Program egyik nyertes zenekara, melynek egyes tagjait a The Carbonfools-ból vagy a The Acoustic Loops zenekarból már ismerheti a közönség. A saját számok mellett olyan klasszikusok adják repertoárjuk gerincét, mint a Beatles, Michael Jackson vagy épp Sting dalai.

Volume Under Kontroll - Finn csoda

Helyszín: Mika Tivadar Mulató (1075 Budapest, Kazinczy utca 47.)
Időpont: 2015. március 5. 21.00
Jegyár: 800 Ft

Facebook event

 

Március 7.: Leander Rising, Blind Mysel, Apey&The Pea

leander_rising.jpg

Mi történik akkor, ha a keményzene három rangos képviselője összeáll egy turnéra? Kő kövön nem marad, s garantált a fejrázós muzsikálás. A Blind Myself igazi veteránnak számít ebben a műfajban, s még azok is ismerhetik őket, akik alapvetően nem ezért a stílusért rajonganak. Apey-ék az utóbbi időkben kezdtek berobbanni a köztudatba minőségi zenéjükkel, mely méltán helyezi őket a rangosabb zenekarok közé; a Leander Rising pedig A DAL-nak köszönhetően még biztosabb helyet szerzett magának a magyar zenei palettán megalakulása óta. Aki nyugodt, csendes, könnyed estére vágyik, annak semmiképpen sem ezt a programot ajánljuk – szemben azokkal, akik szeretnék kicsit kiengedni a fáradt gőzt, miközben minőségi produkciókat hallgatnak.

Leander Rising - Lőjetek fel

Helyszín: Barba Negra Music Club (1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.)

Időpont: 2015. március 7. 19.30

Jegyárak: elővétel – 1600 Ft; helyszín – 2000 Ft

Facebook event

 

Március 12-31: Szuper koncertekkel ünnepel az Akvárium

Az Erzsébet tér közkedvelt szórakozóhelye egy év alatt a legmenőbb és legkomplexebb koncerthelyszínné nőtte ki magát, megtartva a lépcsők tetején, nyári estéket mulató közönséget is. Ennek örömére a klubot világsztárok, "elnökök", hazai kedvencek köszöntik. Március 12-én a vírusszerű dallamtapadás felelősei, a Wellhello tagjai vezetnek bele a rakparti sztorik rejtelmeibe, majd a VOLT Fesztivál a fővárosban is bemutatja Parov Stelart. Kállay Saunders egy teljesen új albummal rukkol elő, de még mielőtt, március 28-án a Random Trip is jól megünnepelné magát, az Anima Sound System gyorsan csempészik egy kis napfényt...a lelkünkbe. A kemény hónapot, aminek a programjából bárki kedvére válogathat az Akvárium honlapján, a Glass Animals zárja, hivatalosan is megnyitva a tavaszi zsongást.

image_34.jpg

Helyszín: Akvárium Klub, (Budapest, Erzsébet tér 12.) 

Jegyek, infók: www.akvariumklub.hu 

 

Március 13.: Special Providence lemezbemutató koncert

special_providence.jpg

A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is. A magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb 2015-ös híre, hogy a Special Providence szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval. A brit vállalat stílusában a legnagyobb Európában, olyan zenekaroknak, előadóknak jelentette meg már lemezét az elmúlt bő 20 évben, mint a Threshold, a Spock’s Beard és John Wetton (King Crimson). Az illusztris névsor mostantól a Special Providence-szel folytatódik, ami annyit jelent, hogy negyedik nagylemezük, az Essence of Change márciustól 52 országban kapható majd.
A négytagú csapat - ezúttal már Kaltenecker Zsolt billentyűssel - nyáron felvette ennek a lemeznek az anyagát a SuperSize Recording stúdióban – ennek a bemutatására kerül sor a Dürer Kertben. Az este másik két zenekara a String Theory, valamint a Sonar lesznek.

Special Providence - Northern Lights

Helyszín: Dürer Kert (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Időpont: 2015. március 13. 19.30
Jegyárak: elővétel – 1800 Ft; helyszín: 2300 Ft

Facebook event

 

Március 25.: Voodoopest – Lombos El Marci & Juhász Attila Jazz Septet

lombos_marci.jpg

Szókimondó, bohém, kávéházi jazz vár azokra, akik a budapesti zenés éjszakai élet egyik patinás helyszínét, az Orfeumot választják. A Voodopest album Lombos El Marci felnőtt „meselemeze”, életszagú dalszövegeihez a magyar jazzszíntér favorit csapata, a Juhász Attila Jazz Quartet teremtette meg a minőségi, s egyben közérthető smoothjazz-hangulattal átitatott muzsikát.
Lombos Márton dalszövegíró-énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a sikerei csúcsán lévő Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Back II Blacknek, Nagy Adrinak, Náray Erikának, Völgyi Zsuzsinak és a Hooligans-nek is jegyzett szövegeket, ám nagy sikert aratott  a Group'n Swing együttesnek írt Retikül című slágere is. Ezen az estén megtudhatjuk, milyen is az a Popipari paripa, a Kiscsávónak mi köze van a Papírvilághoz, és vajon Lombos úrnak milyen áfatartozása van.

Lombos El Marci & Juhász Attila J.Q. - Lombos úr (Áfatartozás)

Helyszín: Orfeum, a pesti mulató (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

Időpont: 2015. március 25. 21.00
Jegyárak: 1900 Ft, 2900 Ft

 

Március 26: Offisöl slam poetry verseny, Anker't 

A költészet, amibe akár nyugodt szívvel bele tudjuk venni a klasszikus versírás mellett a rap és dalszövegírás műfaját  is, egyik leglazább és legközvetlenebb formája a slam poetry elnevezésére hallgató rendezvény, ahol mindenki szabadon szavalhat, mint Petőfi a Múzeum előtt, és mindenki szabadon értékelheti a hallottakat, mint menő énekes a tehetségkutatók indulóit. Az Anker't nevű menő belvárosi hely pedig tökéletes egy ilyen bajnokság megrendezéséhez, ahova még mindig szabad a jelentkezés potom 600 Ft fejében. Csak drukkolni tudunk! ;) 

image_35.jpg

 

Március 27.: Bublé&More – Gájer Bálintkoncert

buble_est.jpg

A sármos énekest sokszor nevezik a magyar Michael Bublénak, hiszen habitusa, hangja néha kísértetiesen emlékeztet a kanadai szupersztárra. Önálló műsorában Gájer Bálint a fülbemászó Bublé-dalok mellett saját szerzeményekkel, valamint nemzetközi slágerek feldolgozásaival, swing- és jazz-örökzöldekkel zárja személyisége által összefogott, egységes keretbe zenei mondanivalóját. Bálint személyisége, laza előadásmódja nem csak a hölgyeket ragadja magával. Koncertjein szinte kivétel nélkül mindenki a táncparketten köt ki. Orgánumának és kiváló stílusérzékének köszönhetően hitelesen tolmácsolja az 1930/40-es évek örökifjú standardjeit csakúgy, mint a jelenkor dinamikus, swingköntösbe öltöztetett slágereit. Az énekes A DAL című műsorban is előkelő helyen végzett a nemzetközi Eurovíziós Dalfesztiválra szánt dalával, a „That's How It Goes”-zal ugyanis a legjobb nyolc közé került.

Gájer Bálint - That's How It Goes

Helyszín: Orfeum, a pesti mulató (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
Időpont: 2015. március 27. 21.00
Jegyárak: 2200 Ft, 3200 Ft

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr217236463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása