Leander Rising - a "nép fiai" szombaton ismét A DAL színpadán

Megjelent: 2015.02.25. 16:02
Írta: colorcam

Két világ közt” egyensúlyozott a zenekar A DAL című műsorban: a zsűri annyira nem kedvelte a produkciójukat, és a kialakult pontegyenlőség után Éliás Gyula Jr.-t szavazták tovább, így részben ennek köszönhetően hamar búcsúzniuk is kellett az élő show-k varázsától. Azonban az Akusztik szavazás kapcsán a közönség megmutatta erejét, és mindent elsöprő győzelemmel vitték el a srácok az első helyet.

leander1.jpg

Nem titkoltan számomra a harmincas mezőnyből a legnagyobb kedvenc a Leander Rising zenekar volt. Stílusilag ez az a műfaj és zene, ami a legközelebb áll a szívemhez és lelkemhez és amivel jól tudok azonosulni. Persze az évek folyamán szélesedett a zenei látásmódom, ma már jazzt is épp olyan kedvvel hallgatok meg, mint egy jó kis rockalbumot – de a lelkem egy része örökké ezé a műfajé lesz.

Tény és való, hogy nem ez a srácok legerősebb dalszövegű produkciója (tessék csak bátran végighallgatni a Szívidomár és az Öngyötrő albumokat, kincseket lehet lelni rajta), de valami miatt az ítészek a Lőjetek fel-t tartották arra érdemesnek, hogy a harminc közé bekerüljön. Majd egy jól irányzott visszakézzel ki is ütötték a versenyből – pedig lett volna létjogosultsága még legalább egy körre.

 

És itt jön a képbe az akusztik szavazás jelentősége, no meg a közönségé is, hiszen hihetetlen magas pontszámmal lett a zenekar az első helyezett, így ismét színpadra állhatnak, és zenélhetnek nekünk egyet február 28-án.

Az a baromi jó helyzet állt elő, hogy sikerült megnyernünk az akusztikus versenyt, ami a lehető legjobb opció volt. Első körben Pierrot ráflatulált az 5-ös gombra – gondolta, ezzel jól felidegesít mindenkit és még több kvízműsorban lehet az ügyeletes gonosz – jegyezte meg viccesen az együttes frontembere, Köteles Leander, aki természetesen a zsűri együttes döntését sem hagyta szó nélkül.

Kiestünk egy pont híján, de legalább a zsűri beválasztotta Éliás Gyula Jr.-t, aki ebben a versenyben utolsó lett, mi pedig elsők. Úgy érzem, akkor ezzel a szakmát meg is beszéltük. Mármint Rúzsa Magdi nagyon jó énekesnő, őt csípjük. És Tatár Csillát is. Ő tök jófej, mert szeret minket.

leander2.jpg

A közönségük két fordulón keresztül küzdött a zenekarért, aminek meglett az eredménye, hiszen toronymagas vezetést tudhattak végig a magukénak. Ennek az egyik jutalma az, hogy a döntőben ismét színpadra állhatnak.

Szombaton ismét elnyomjuk a produkciónkat, a zsűri egy szót se szól, mi pedig megmutathatjuk a másik, azaz az érzelmes, ám mégis tesztoszterontól duzzadó mivoltunkat. A Leander azt jelenti, hogy a nép fia. Ez most bebizonyosodott. Hálásak vagyunk ezért.

 

Rosta N. Napsugár

 

Ha tetszett, olvasd el ezt is: 

 

"Az igazán jó dal egy tábortűz mellett is előadható" - interjú Pierrot-val

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr687219251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joska61 2015.02.26. 09:30:29

Kár, hogy ez az akusztik nem akusztik.

fishaa 2015.02.26. 12:31:37

És az is kár, hogy bántóan nem tud énekelni a srác.

2015.02.26. 12:45:23

Rohadt szarul énekel a csávó, egyszerűen élvezhetetlen. A másik meg, hogy nem nagy művészet rendesen beilleszteni egy videót, csináljátok meg rendesen.
süti beállítások módosítása