Önzetlen segítők

Megjelent: 2014.12.04. 08:00
Írta: colorcam

Mai rohanó világunkban nem csak az ünnepek közeledtével fontos az önzetlen segítségnyújtás rászoruló embertársainkon, hanem egész évben. Szerencsére vannak olyan emberek, akik magukat nem propagálva, meleg szívvel teszik mindezt hétről hétre. Én viszont szeretném őket bemutatni, hogy tettük példaértékű legyen mások előtt is.

kep1.jpg

Kamarás Adrienn és Szabó Nikoletta mindketten a filmgyártásban dolgoznak. A külföldi produkciónál bevett szokás, hogy az irodai dolgozóknak egész napos étkeztetést biztosítanak, ez pedig a pazarlás melegágya, hiszen napi szinten nagy mennyiségű pékáru és gyümölcs kerül a kukákba. Nem volt szívük kidobni ennyi ételt, ezért a munkából hazafele magukkal vitték a megmaradt ennivalót, és szétosztották a hajléktalanok között.

Adrienn egy évvel ezelőtt az internet segítségével talált rá egy fiatalokból álló önkéntes csapatra, akik saját szabadidejüket feláldozva kéthetente összegyűjtötték a piaci árusok által szépséghibásnak vélt gyümölcsöket és zöldségeket. A mérhetetlen pazarlás elkerülése érdekében az összegyűlt alapanyagokból meleg ételt kezdtek főzni, majd külső helyszíneken megvendégelték az otthontalanokat. Adrienn szerint a legelső ételosztás egy életre nyomot hagyott benne. Megdöbbentő és elkeserítő látni a sok rászoruló és mélyszegénységben élő embert ebben a kis országban.

Az ételosztás kígyózó sorában fellelhető számtalan idős ember is, akik képtelenek megélni a kevés nyugdíjukból, de időnként kisgyermekekkel is érkeznek. Sokan ételhordóban a család többi tagjának is visznek, vagy csak maguknak, hogy a következő pár napban is legyen mit enniük. Sajnálatos módon egyre inkább nőtt az igény a meleg ételekre, ezért a csapat átváltott heti egyszeri ételosztásra. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy az önkéntesek között is rengeteg olyan van, aki szintén rászoruló és segítségre lenne szüksége. Nekik is alig van mit enni, de ott vannak, és segítenek másokon.

foto_5.JPG

Néhány hónappal ezelőtt Adri mellett Niki is részt vett egy ételosztáson. A lányok sokat beszélgettek arról, miként tudnának egy alapítvánnyal vagy egyesülettel együttműködni, hogy ne ütközzenek falakba az adományok gyűjtésekor. Szerencsére sok ismerősük és barátjuk van, köztük pedig szép számmal akadnak olyan vállalkozók vagy magánszemélyek, akiknek nem okoz gondot a rászorulók támogatása. Ekkor született meg a Food Angels Hungary ötlete. A lányok háttértámogatásként azért dolgoznak, hogy a különböző tárgyi adományokat és felajánlásokat a megfelelő formában és helyekre eljuttassák.

foto_5_1.JPG

A lányok a sporttal, a mozgással próbálják összekötni és népszerűsíteni a jótékonykodást, ezért 20 edző segítségével egy olyan több órás fitnesz rendezvényt szerveztek meg, ahol 3 színpadon 15 különböző mozgásformával (Alakforma, Intervall, TRX, Kardio Kick Box, Dance, Party Fitness, Iron Box, Dinamikus gerinctréning, White Box Team, Hot Iron, Cross, Body Pump, Funkcionális köredzés stb.) találkozhatnak a sportolni vágyók. Olyan ismert nevek tartanak majd órákat, mint Barta Peti, Baritz Lóránd, Borsos Peti, Dobrovszki Dani, Cseh-Szakál Tibor, Zsandarova Krisztina, Miszlai Krisztina, Nagy Amarilla, Kapin Boglárka, Lőrincz Ernő, Kiss Gábor Trainer, Vér Tomi, Südi Barbi, Karaszi Eszter, Kecsmár Veronika, Szívós Zoltán, Tóth Szilvia, Pulay Szilvi, Urbán-Zsilák Eszter, Oravecz István, Osvaldo Zequeira és Szabó Péter.  A FitDisco névre keresztelt esemény december 6-án, szombaton kerül megrendezésre, 13:00-18:00 között a Liget Club & Bár-ban (1101 Bp. Népliget út 2). A zenét DJ Antonyo szolgáltatja, így a hangulat garantált lesz. A rendezvény főszervezője a FitWeekend Team, fő támogatója a Diéta&Fitnesz magazin, a Cutler Gold Budapest edzőterem és a Fitbalance. A fitneszdélután kiemelt célja tárgyi adományok gyűjtése a rendezvény alatt. Szívesen fogadnak tartós élelmiszert, használt játékokat és könyveket, gyerek ruhákat, sapkákat, kesztyűket és sálakat, melyeket aztán karácsonyig folyamatosan eljuttatnak anyaotthonokba, hajléktalan szállókra.

A rendezvény bevételéből egy alapítványt szeretnének létrehozni, és a közeljövőben egy több száz fős ételosztást is lebonyolítani éttermek, kávézók, fitnesz oktatók és versenyzők, valamint 5 csillagos szállodák összefogásával. A helyszín meghatározott számú résztvevőt tud befogadni, ezért a jegyek már csak korlátozott számban kaphatóak.

Jegyinfó: fitdisco@gmail.com illetve foodangelshungary@gmail.com

Ne feledkezzünk el segíteni rossz sorsú embertársainkon, főleg a hideg téli hónapokban. Igyekezzen mindenki saját lehetőségeihez mérten segíteni. Nem szabad ítélkeznünk, hiszen nem tudhatjuk, ki, miért került erre a sorsra. Lehet, hogy önhibáján kívül? Remélem a Food Angels egyre sikeresebb lesz és mégtöbb felnőtt-gyermek arcára csalnak hálás mosolyt egy-egy ételosztás vagy jótékonysági akció alkalmával.

Daró

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr316953381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása