Honor 8 Teszt - Jobb mint az aktuális csúcstelód?

Megjelent: 2017.05.24. 09:38
Írta: colorcam

Picit megkésve került hozzánk a Huawei kistesójának, a Honornak a legújabb zászlóshajója, de már nagyon vártuk, hiszen a családban régóta használatban van a korábbi 6 és 6 Plus változat. Kíváncsi voltam, hogy még mindig hozza-e azt a minőséget, amivel legutóbb elnyerte a szívünket és hogy 2017-ben is vállalható-e a tudás/design kombó.

honor-26.jpg

A Honor volt az a készülék, amely valahogy mindig érthetetlenül jó áron adott szembetűnő minőséget. A Meizu, Xiaomi és a többi alsó-, középkategóriás gyártókon túlmutatva olyat hozott, ami sokszor már a fő brand, a Huawei készülékeivel emelte közel egy szintre. Ahogy korábban említettem, otthon sokat használtuk a 6-ost, mely gyermekbetegségeivel együtt is szerethető telefon a mai napig, ráadásul már jó pár éve dual kamerával érkezett.

Nagy öröm volt ennyi év után kézbe venni az új 8-ast és látni, hogy a mérnökök nem ültek a babérjaikon. A dobozból könnyedén kicsúszó készülék körben lekerekített formavilága és az íveltre csiszolt elő- és hátlap gyönyörűen mutat és kellemesen fekszik a kézben. A designba talán csak az elöl a készülék alján található Honor logó rondít csak bele és a hátul található ujjlenyomat-olvasón akadhat meg még a finom siklás után a kéz. Ettől eltekintve a teló úgy össze lett pakolva, mind anyaghasználatra, mind az előbb említett kialakításra, hogy nehéz lenne belekötni. A kék szín nagyon brutálul mutat, hasonlóan a HTC U Ultrához, de az aranyon kívül elég jól nézhet ki a fekete ruhában is.

huawei-honor-8-0005-1500x994.jpg

Fontos, hogy a készülék már USB Type-C porttal van szerelve és a jack-et sem kell elfelejtenünk, így ha új Macbookunk van, az a vicces helyzet állhat elő, hogy jobban tudjuk használni vele (tölteni, csatlakoztatni) mint a 7-es iPhoneunkkal. A dobozban egyébként nincs füles, a töltőn kívül csak SIM tűt lelünk, amivel megnyithatjuk a baloldalt található tálcákat, melyek két nanoSIM vagy egy nanoSIM, egy microSD befogadására képesek. Nem lehet szó nélkül elmenni a hátoldalon elhelyezkedő 12 megapixeles, f2,2-es lézeres hibrid autófókusszal felpimpelt dual kamera mellett sem, hiszen bár nem hivalkodóak, meglehetősen szép képeket tudnak készíteni. A Honort a 8 magos 64 bites HiSilicon Kirin 950 viszi a hátán, ami remekül megfelel arra, hogy a játékokat és úgy összességében a multimédiás tartalmakat jó érzéssel, zökkenőmentesen tudja futtatni. A 1080 x 1920 pixeles és 424 ppi-s IPS LTPS panel bőven elég, a fényerő tökéletes, bónuszként este áttehetjük olvasó üzemmódba, ami az iPhone-oknál hasonlatos "night shift" szembarát funkcióhoz hasonlóan működik. A Honor 8-on tesztünk elkészültekor Android 6.0.1. futott döccenésmentesen, köszönhetően a 4 giga RAMnak és a 32Gb belső tárhelynek. Tulajdonképpen már alulról karcolgatja a saját márkás Huawei P9-et, így nehéz olyan paramétert találni, amiben a Honor alul marad.

honor-8-unbox-9.jpg

Az ujjlenyomat-olvasó például abszolút kedvenc, annak ellenére, hogy nem szeretem, ha a hátoldalra kerül az érzékelő. Ennek ellenére szerencsésebb az elhelyezése, mint az Galaxy S8-on, semmi nincs a közelében, ami bezavarna. A szenzor többfunkciós, tehát nem csak az biometrikus azonosításra használhatjuk, hanem lapozhatjuk a galériát, hívást fogadhatunk vagy fényképezhetünk is vele. A piacon talán még mindig a legintelligensebb szenzor, ami eddig telefonba került.

Talán csak a marketing miatt, ki tudja, de tavaly nagyon ment a Leica őrület a P9-nél és nagyon úgy tűnik, hogy a Honor 8-ba ugyanaz a fejlesztés került, csak nem brandingelve. Kiváló képeket készít a Dual kamera, melynek előnye, hogy nem kell HDR módot kapcsolnunk, a készülék két külön expozíciót rögzít, később ezt illeszti össze. Talán a nagy tesó RAW készítési lehetőségéről kell lemondanunk, de ez ebben a formában mégsem igaz, hiszen számos alkalmazás áll már rendelkezésre a nyers képek készítéséhez. Természetesen a telefon megannyi effektet, kép és videó készítési lehetőséget ajánl, ezek közül a manuális módot használja majd az egyszeri fotós, így este is készíthetőek értékelhető (hosszú expós) képek. A fókusz mindenhol villámgyorsan reagált, rossz fényviszonyok között is. Videófelvételnél sajnos 4K-t nem, csak Full HD-t rögzíthetünk.

honor-8-back.jpg

Az akksi viszont szépen bírja a megpróbáltatásokat (3000mah), egész napos fotózásnál jobban merül, de így is kihúzza estig. Nem egy energiazabáló készülékről beszélünk, főleg úgy, hogy az intelligens akksi kímélő módokkal finomhangolhatjuk a telefon éhségét.

Kérem szépen a Honor újra behúzott magának egy óriási like-ot, és megint megérdemelten ajánlható bárkinek, aki megbízható, jó tudású telefont keres. A P9 mellett szinte észrevehetetlen a különbség, a design miatt ráadásul sokan inkább a kistestóért nyúlnának. Prémium a javából, ráadásul mindezt nem sokkal többért mint egy 100-as.

Árcédula: 129.990 Ft

Kép forrás: trustedreviews, androidsigma, giga.de 

 

Szevasz Uram!

VÉGE A 3D-NEK, A HAJLÍTOTT IS MEGHAL?

ELÉG MENŐ EHHEZ A FÜLED? - BEOPLAY H4 ÉS BEOLIT 17 TESZT

SAMSUNG GALAXY S8 - BIZTOS NEM ROBBAN AKKORÁT

SPORT OKOSESZKÖZÖK ÉS ZENE NÉLKÜL? FELEJTSD EL!

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr7112525203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infamous 2017.05.24. 21:03:31

Két éve egy 6-osom van.
Kurva szar telefon, random melegszik, kikapcsol, az autofókusz a kamerán csak fényárban műkszik.
A hátlap karcolódik, a díszkeret kopik.
Csak azért tartom meg, mert leszoktatott arról, hogy mindig a telefonomat basztassam.
Ha egyszer bekrepál, váltok a 8-asra.

Avarga 2017.05.24. 21:07:30

Mint használó egyetlen problémám van vele, az viszont súlyos (de könnyen orvosolható). Mivel a háta túl sima, ezért a legkisebb mértékű eltérést is csúszással képes jelezni. Ez néha olyan szintet is elér, hogy ha valaki bejön a szobába, akkor képes leesni az apró rezgések miatt az asztalról...
Egy műanyag tok megoldja a problémát, de akkor meg ronda :D

bandika57 2017.05.24. 21:09:27

Nekem még nem sikerült egyetlen androidos telót sem összehozni a macbookommal. Nem szeretik egymást a programok.

Félmeztelencsigazokni 2017.05.25. 00:24:42

A Honor 6 Plus volt dupla kamerás, nem a sima 6. Ráadásul az első ilyen telefon. :)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.05.25. 08:14:22

Dzsunkatelefont hypolni ősi román szokás.

Adam West 2017.05.25. 08:58:34

Nekem 7-es, pár ismerősömnek 8-as van, mind hibátlan, ráadásul a tanítható távirányító kifejezetten hasznos tud lenni. Céges számlára áfát leszámítva 80.000-ért a legjobb vétel.

Void Bunkoid 2017.05.25. 10:09:05

@Avarga: huawei p9 is ilyen, egy légyfingtól is arrébbmászik a tök sík, sima asztalon is. Igen, sajnos venni kell rá rusnya tokot, de legalább attól kezdve nem csúszós.

Ja, a huaweik/honorok tényleg meglepően jó ár/érték arányú telefonok, ámbár kezdenek samsungosodni, a p9-esem pl még garanciálisan hála a jó égnek, de felrobbant - igaz, selejt bárhol akadhat, de eddig csak szamszungok pukkantak el tudomásom szerint, most már nincsenek egyedül :P

Plumper_ 2017.05.25. 10:28:01

50ezer fölött elmebetegség .

2017.05.25. 10:47:42

120 rongy, váháháháhá, na persze.
süti beállítások módosítása