Közel egy millió és megéri, mi az?

Megjelent: 2017.05.22. 16:47
Írta: colorcam

Igen, baromi sok. Igen, elképesztően jól szól. Mi legyen?

beoplaya9_multiroom2.jpg

Egy hete érkezett meg hozzám ez a csoda és bár a hangminőséget tekintve szkeptikus voltam, nem csalódtam. Ez nem egy PR cikk és nem is fizetett hirdetés, szóval nem tisztem agyondicsérni a terméket és amúgy sem tenném. A Bang & Olufsen hangszórók nem olcsóak, viszont már ránézésre dob egy óriási hátast a tisztelt vendégközönség.

A demó darab a maga 15 kilójával nem volt könnyű, azt hittem, hogy mire felérek a negyedikre, bedurran a vádlim és a bicepszem egyszerre. Semmi fensziség: papírdobozban érkezett hozzám. Nem egy bonyolult szerkezet, nagyon könnyen összeáll a kép, csupán az UFO alakú eszközt kell kiemelni, becsavarni az A és B jelzésű három falábat (bükk, tölgy és tíkfa) és tádámmm kész is van. Amikor az egyszeri felhasználó lábra segíti (vagy falikonzolra helyezi) a döntött helyzetben lévő A9-esét és netalántán még a tökéletes helyét is megtalálja az eszköznek a szobában, akkor ér véget az unboxing és kezdődik az igazi élmény. 

beoplaya9_header.jpg

Sznobság. Persze, hogy az. Azonban a nem is oly távoli nyugaton a közel 700.000 Ft-os árcédula nem veri ki mindenkinél a biztosítékot, és abszolút helyet kap a B&O AirPlayes készüléke a piacon. Tudom, ebből az árból már sok mindent össze lehet pattintani erősítővel, kutyafülével. Itt azonban nem ez a lényeg. Olyan célközönséget szeretne a dán cég kiszolgálni, akik nem akarnak vesződni, csak élvezni a zenét a lehető legegyszerűbb módon, prémium designba csomagolva. A csatlakozás egyszerű, egy gomb és már párosíthatjuk is okoseszközünkkel az A9-et bluetooth-on keresztül. Nagyon hightech, ahogy szabályozhatjuk a hangerőt  vagy válthatunk a streaming-szolgáltatók között. Csak egy lágy mozdulatot igényel vagy pusztán egy tapintást az A9 hátoldalán. 

681821_bang-olufsen-beoplay-a9-mkii.jpg

Baromi nehéz hangminőségről beszélni/írni egy cikkben, de itt higgyétek el, az okoscucc olyat hoz, amilyet ritkán hallani. A magasak lágyan, a mélyek brutálisan megremegtetik a padlót, úgyhogy nem feltétlen szerencsés egy gyéren szigetelt lakásban túltekerni a hangerőt. 50 négyzetmétert simán beterített a hang, de 100 négyzetméteren is simán körbejárja a teret. 

 

Must have?

Az biztos, hogy a dán formatervezésű eszköz nem a Havanna lakótelep lakásait fogja díszíteni, de ha van rá felesleges 700.000 pengőd, uccu vedd meg, nem fogsz csalódni. Azt kapod, amiért fizetsz, szuper minőséget és egy prémium páncélba csomagolt csúcsdesign terméket.

Árcédula: 700.000 Ft

 

Szöveg: M.

 

Magas élet

ELÉG MENŐ EHHEZ A FÜLED? - BEOPLAY H4 ÉS BEOLIT 17 TESZT

HONOR 8 - JOBB MINT AZ AKTUÁLIS CSÚCSTELÓD?

SAMSUNG GALAXY S8 - BIZTOS NEM ROBBAN AKKORÁT

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr9312525737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qqri 2017.05.24. 06:30:59

"Ez nem egy PR cikk és nem is fizetett hirdetés, szóval nem tisztem agyondicsérni a terméket és amúgy sem tenném."
LOL

Stefan_Schneider 2017.05.24. 10:28:51

Nálam egy a7 van otthon meg egy a1 utazáshoz. Mindkettő szívszorítóan gyönyörű, elég jól is szólnak, bár szerintem ezek nem igazi high end csucshangszorok. Az a9 persze gondolom szebben is szól mert jóval nagyobb

Duplaxiii 2017.05.24. 10:34:19

Öreg, nem az a baj, hogy PR vagy sem, hanem az, hogy úgy írsz valamiről, hogy halvány fogalmad sincsa az egészről!
OK, pozitív, hogy a trendiség most nem ostoba mobilbuziságot hirdet, hogy nem gender-alapú dizájnot emelsz a audiotechniak, a fizika vagy a szakma fölé, hanem egy valóban értékes és időtálló gyártót, termékeit sztárolod.
De sugárzik az írásodból, hogy fogalmad sincs a B&O cégről...
Mint a totalcaros "szakírók", akik a Cadillacra csodálkoznak rá, hiszen az életüket két-három német prémiumgyártó tölti ki.
Tudod a B&O gyakorlatilag évtizedek óta, már közel 90 éve!!!!!!
Te rárepültél az audiotechnika Bugattijára...
A B&O mindig a legmenőbb volt, mert igaz nem a high end szintjén, de nagyon magas - már a klasszikus "bakelites" és csöves korszakban is - szinten kínálta terméketi, a mai mobilos, mp3-as szarsághoz képest űrtechniaki szinten volt már a 70-es években is!!!
Te rácuppantál a formára?
Hát EZ a B&O lényege! Ez volt és ez lesz mindig is. Te meglepődtél egy Ferrarin, hogy gyönyörű és hogy megy?! Írszt róla, de nem ismered a márkát...
A B&O ezzel volt különc a legnagyobbak között, hogy mindig extravagáns formát is adott a termékeinek.
Anno volt mintaboltja a Deák tér mögött, akkor a termékei 100 ezres kategóriában voltak, amikor az ellenfeleké 10-20 ezer körül mozogtak.
Na mindegy...

Duplaxiii 2017.05.24. 10:55:59

A poszt stílusa meg önmagát minősíti. Semmi lényeg a lényegről, csak a mai mobiltrendiség, a nulla igénytelenség sztárolása.
Sznobság?????
Te kevered az ízlést, az igényességet, az individualizmust a marketingalapú középszerűséggel.
Úgy írsz egy audiotechnkai tárgyról, mintha az is egy sokadik mobilkiegészítő lenne. Csak mert a cég készített egy ilyen sorozatot is, hogy ne kelljen kábelezni.
Hangról, műszaki dolgokról hallgatsz, hiszen arról fogalmad nincs, nem is hallgatsz zenét, ha igen, az is valami mobileredetű lehet.
Megnéztem, klasszikus háromutas bassreflex cucc, wifi kiegészítéseel és alap B&O formatervvel. A mai igényekhez bőven elegendő. Gondolom soha nem halllottál a B&O elektrosztatikus hangpaneleiről, úgy 30-40 évvel ezelőttről? Azokat meg a falra tehetted, mint egy festményt... És jól is szóltak, hiszen tudod mi a különbség a dinamikus és az elektrosztatikus hangsugárzók között? Tudod, igaz?
Szerintem ez a széria sokkal szebb és ésszerűbb:
www.bang-olufsen.com/en/collection/speakers/palatial
És ha körülnézel a többi termék között, sokkal szebbeket és drágábbakat is találsz.
De a legtöbb nem wifis, így neked nem jó, nem lehet ócska mobillal használni.
Tehát sznobizmus...

Duplaxiii 2017.05.24. 10:58:35

@Duplaxiii:
Tévedtem! A falra a Quad paneljeit tehettük, a B&O bútordarabok voltak, mint valami hősugárzó...

Duplaxiii 2017.05.24. 10:59:43

Segítek egy további poszthoz! Látogass el ide:
www.bowers-wilkins.net/?c=set
Hasonló gyártó, hasonló filozófia, hasonló minőség, hasonló tradíció.
És nekik is vannak mobilvilághoz mellékágaik...

padam19 2017.12.07. 17:52:05

Akit érdekel egy nem fizetett hirdetés, itt megtalálja, igaz angolul írtam (lehettem volna kritikusabb, de örültem hogy egyáltalán lehetőséget kaptam a meghallgatásra, és mindezt sokkal szabadabban, mint azt az átlagembereknek adják) De a lényeg, nem annyira jó mint amennyire hiszik, bár aki ilyet vesz az egyébként is az ára miatt veszi és egyébként se lesz sok objektív összehasonlítási alapja, szóval lényegében mindegy.

www.head-fi.org/threads/the-sennheiser-orpheus-2-a-first-look-at-the-sennheiser-he-1-the-new-orpheus.786512/page-121#post-12458994
süti beállítások módosítása