Több milliót vittünk a Bazilika tetejére

Megjelent: 2015.05.22. 08:49
Írta: colorcam

Tegnap szétnéztünk kicsit a Canon rendezvényén, ahol lehetőségünk nyílt válogatni a teljes idei termékpalettából. Én vittem a jól bevált 6D-met, viszont a felkínált optikasorból kipróbáltam két különösen addiktív objektívet is. 
img_8069-3.JPG

Első körben a Körszálló tetejéről volt lehetőségünk fotózni, ami a délelőtti erős napsütésnek és a jellegtelen ég kombójának köszönhetően még sokaknak inkább csak ismerkedés volt, mint valódi bevetés. El kell ismerni, a Canon szépen felépítette a programot a tériszonyosok szempontjából is, de erről majd később. 

img_7969-2.JPG

A következő állomás a József-hegyi kilátó volt, ahonnan kilátni csak nagyon nehezen lehetett. Lombok takarták a panorámát, viszont aki ügyesen és időben lecsapott a 100-400-as telékre, könnyűszerrel fotózhatta a várost. A rövid kitérő után jött a bónusz. Indultunk a Bazilikához és annak is a legtetejére. Úgy értem a legtetejére. Tényleg oda. A Canon kommunikációért felelős kollégája elmondta, hogy a kupolához vezető ajtóról saját kezűleg vágta le a lakatot (!).

Az első két állomást lifttel tettük meg, utána folytattuk az utat gyalog tovább, majd a turistáktól zsúfolt első "teraszt" elhagyva átbújtunk egy kis ajtón, ahonnan már csak fel kellett lépdelni a végtelennek tűnő lépcsősoron. Mindenki fújt egyet, a látens tériszonyosokból pedig előjött a félelem. Most nálam volt az egyik 100-400-as, de gyorsan cseréltem a 11-24-re, ami brutálisan széthúzta a képet, de nem annyira zavaróan, mint egy tipikus halszemnél. A barterrel azonban nem jártam jól, mert valaki észrevette, hogy a szemközti hotel tetőteraszán éppen egy csinos bikinis lányt fotóznak. Mindenki a telék után nyúlt, és talán a magasságtól parázók is elfelejtették egy pillanatra, hogy hol állnak éppen.

A program végét a ZIZI Bar-ban zártuk, ahol kedvenc képeinket kézhez is kaptuk. A végszó és egy rövid beszélgetés kíséretében előkerült egy nagyon fontos és mai téma: az adatvédelem. Felhívták a figyelmünket arra, hogy annak ellenére, hogy a felhőben biztonságosan tárolhatjuk adatainkat, mégis érdemesebb a fontosabb képeket előhívatni/kinyomtatni, így tutira megmarad az utókor számára. Az adatcunami félelmetes méreteket öltött. Egy 2013-as mérés rámutatott, hogy percenként kb. 250.000 fotót töltünk fel Facebookra, 2015-re ez közel megháromszorozódott. 

Marci

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr337479782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bElannaTorres 2015.12.07. 15:40:32

az a zebra az ahol gyerekkoromban azon versenyeztünk melyikünk tud futva átérni a zöldön. Nem nagyon sikerült :-)

Flashy7 2015.12.07. 19:09:05

most komolyan az a tanács hogy papírra nyomtassuk a képeinket, mert úgy marad meg jobban az utókornak? digitálisan fillérben mérhető képenkénti költséggel rengeteg különböző helyen levő különböző típusú tárolóra csinálhatunk tökéletes másolatot. a felhő egyedül nem megoldás, ha úgy tekintjük, hogy a fényképezőről felrakom netes tárhelyre és csak ott lesz egyetlen példány a fájlból. ez legfeljebb a számítógép nélkül egy szál telefonon élők esetében van így...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.12.07. 20:39:40

Ohh, bökje meg...Egyrészről, hogy ilyen helyre fel lehet jutni, másrészről meg, hogy ilyen ágyúcsövekkel lehet fotózni...Már akinek, persze...:D Gondolom, sima kétfülű, földig érő lábú embernek esélye sincs ilyesmire, ugye? :D
Persze, ha lenne is, én spec bökhetném, mert nikonom van.Ááááá...
:-))

colorcam 2015.12.10. 20:52:41

@geegee: Nikonnal nem engednek ám fel :)) A viccet félre téve, ameddig mi felmentünk addig nem tudsz, viszont a toronyba 300 magyar pénzért van lehetőséged felnézni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.12.15. 02:50:04

@colorcam: Köszi, igen, a belépős lehetőségről tudtam.Csak az a baj, hogy kénének olyan ágyúcsövek is, legalább kölcsönbe... :D
süti beállítások módosítása