Ha sütit akarsz, van egy ötletünk! - Így készül a karácsonyi cake pop

Workshopon részt venni élmény, jól kitalált és megszervezett workshopon részt venni pedig egyenesen különleges élmény. Rengeteg tanfolyamot kínálnak különböző cukrászműhelyek, és nehéz kiválasztani, hogy valójában melyik is passzol majd leginkább hozzánk. Futottam már bele olyanba, ahol egyszerűen nem ment ki a fejemből az, hogy ennyi erővel egy Youtube videót is megnézhettem volna az adott témában, mert az egész inkább hasonlított egy bemutatóhoz, ahol jegyzetelhetek, semmint egy praktikus, interaktív kurzushoz. Személy szerint én azt várom, hogy az a néhány óra többet adjon egy jól megírt és áttanulmányozott receptnél, kikapcsoljon, és ha otthon nem is állok újra neki a sütemény készítésnek, bármikor megtehessem túl nagy nekifeszülés nélkül, a begyakorolt mozdulatok magabiztosságával. Ebben a reményben indultam el Óbudára.

img_7976.jpg


írta
fanni.bercesi
megjenelés
2016.12.08.    00:52
hozzászólás
Szólj hozzá!

A TOP 10 zserbórecept – zserbonbonok finomhangoltan

Elmúlt az ősz, gyúlnak a fények, a Vörösmarty forgatag tobzódni kezd, az éjszakák ragyognak, a hó valahol a határon mozgolódik. Mi következik ebből? Az, hogy az ínycsiklandozó zserbóköltemények asztal melleti szeánsza már a küszöbön!

14_3.jpg


írta
colorcam
megjenelés
2016.12.06.    06:16
hozzászólás
Szólj hozzá!

Quimby Micsodaországban - Varga Livius-szal beszélgettünk

Egy nagy közhellyel indítva: nem is igaz, milyen gyorsan szalad az idő, olyan, mintha tavaly lett volna, hogy ott állok az Aréna tomboló közönségében, és együtt énekelem a többiekkel, hogy Magam adom. És nem, öt év repült el, most már 25 éves az ország egyik legmeghatározóbb zenekara, a Quimby. Velük és velünk is sok minden történt ennyi idő alatt. November 26-án, a jubileumi Micsodaország nagykoncertjükön már olyan rajongójuk is biztosan ott ünnepelt velük, aki meg sem született még, amikor az együttes elindult. Mi ez, ha nem a legendává válás útjának egy jó nagy darab mérföldköve? Varga Liviust faggattuk arról, hogy hogyan lehet még ennyi idő elteltével is szívvel-lélekkel csinálni ezt a műfajt.

img_4144.JPG


írta
farkas.panni.
megjenelés
2016.11.29.    06:00
hozzászólás
Szólj hozzá!

Kinek adnám legszívesebben a Comet-gömböt?

Derült égből csapott be az üstökös az őszi hétköznapokba és kiderült, hogy a nyári híresztelésekkel ellentétben mégis lesz Comet 2016-ban. A díjátadót korábban a VIVA TV égisze alatt tartották, most azonban az RTL Klub vállalta a nemes feladatot, hogy megjutalmazza hazánk kiemelkedő művészeit. Lássuk, nekem kik a legkedvesebbek! (Mindenkit szeretünk - szubjektív lista :) comet2.jpg


írta
Brigitte Pozsgai...Paonne Noire
megjenelés
2016.11.21.    10:40
hozzászólás
1 komment

Őszbe burkolózva - Szépséges november

Bár már a boltok polcain ott sorakoznak a Mikulások, sokan pedig a karácsonyi ajándékvásárlás kellős közepén járnak, én még próbálom megőrizni az őszi hangulatot, mert hiszek abban, hogy mindent a maga idejében. Szeretem, amikor hűvös van, de lágyan süt a nap, az avar vidáman zörren meg a talpam alatt, szeretem a Normafánál kutyasétáltatás után a forralt bort és az isteni rétest. Nekem személy szerint a november és a sütőtök menthetetlenül összekapcsolódott, amire a Starbucks-os Pumpkin Spice Latte csak ráerősített, de rajta kívül is vannak olyan dolgok, amik remekül passzolnak az őszi hangulatomhoz. Ezekből válogattam össze most néhányat beauty-vonalon.

img_5772_2.jpg


írta
farkas.panni.
megjenelés
2016.11.12.    23:54
hozzászólás
Szólj hozzá!

A technika betört a mesevilágba is

Hol van már a VHS, a CD vagy a DVD, úgy egyáltalán hova tűnt a hőskor? Ne aggódjunk, leváltotta valami sokkal izgalmasabb, és ha nem vigyázunk, minket is beszippant a vizuális feketelyuk. Vagy a VR.

img_6710.JPG


írta
colorcam
megjenelés
2016.11.11.    07:00
hozzászólás
Szólj hozzá!

Helló November! - Egyre színesebb lesz az ősz!

Ez a november nagyon sokat ígér, ami a programkínálatot illeti: jubilál a Quimby és divatesemények színes kavalkádja vár, miközben olyan rendezvény is újra megrendezésre kerül, mely már nagyon hiányzott nekünk. Az ősz utolsó hónapja 2016-ban lemossa magáról a sztereotípiákat és olyan izgalmas lesz, mint még soha! 

november1.jpg


írta
colorcam
megjenelés
2016.11.03.    15:09
hozzászólás
Szólj hozzá!

5+1 szuper halloween-i jelmez, amit otthon is elkészíthetsz

Alig várod minden évben, hogy előkapd a kedvenc horror filmjeidet és összejöjjetek a haverokkal egy estére, ahol mindenki beöltözik, miközben a gonoszan pislákoló töklámpás fénye mellett megviccelitek egymást? Hogyha éppen te vagy a soros "házigizda", akkor nem árt, ha jó kis kosztümöt eszkábálsz magadnak, mondjuk a következő módon...

halloween5.jpg


írta
Brigitte Pozsgai...Paonne Noire
megjenelés
2016.10.22.    17:12
hozzászólás
Szólj hozzá!

Játékos Állatkert - Így szerezz örömet a kismajomnak!

És ne csak a kismajomnak (aki irtó cuki egyébként), hanem a Fővárosi Állatkert többi ifjú és éltesebb korú lakójának is, akik számára a játék lételem. A kölyök állatok esetében abszolút logikus dolognak tűnik a játékok jelenléte életterükben, de vajon az éltesebb korú barnamedvéknek miért van rájuk szüksége? 

majom.jpg


írta
farkas.panni.
megjenelés
2016.10.14.    12:33
hozzászólás
Szólj hozzá!

Vadvirágos kalligráfia - négy óra relaxáció a Wild Flower Bar-ban

Ugyan végre hétvége volt, de amikor kinéztem az ablakon, az időjárás semmi jóval nem kecsegtetett, esett az eső és minden szürke ködbe borult, egy hosszú és fárasztó hét állt mögöttem... szóval jaj. Nem volt időm lustálkodni sem, mert 10-re be kellett érnem a belvárosba, pár nappal korábban ugyanis a Facebook feldobott egy eventet egy olyan témában, ami már régóta vonzott és több oldalt is követtem vele kapcsolatosan az Instán. 'Kalligráfia' volt a varázsszó, és én mit sem sejtve, picit álmosan elindultam kedvenc virágboltomba, a Wild Flower Bar-ba, hogy aztán az ott eltöltött néhány óra elteltével konstatáljam: hosszú hónapok óta nem kapcsolódtam ki ennyire.

fullsizerender-7.jpg


írta
farkas.panni.
megjenelés
2016.10.05.    01:54
hozzászólás
Szólj hozzá!