Impostor Bar

Fúziós varázslat

Megjelent: 2018.03.21. 19:43
Írta: colorcam

Mindig is vadásztuk a különleges helyeket Budapesten, így került a látókörünkbe az Impostor/Baotiful, ami a Szabadság téri állóvízbe hozott egy kis pezsgést. A hely filozófiája már akkor szimpatikus volt, az extrém enteriőr mellé különleges ételek dukáltak. Most, hogy úgy tűnik, fél lábbal már kilábaltunk a télből, minden kezd megújulni, így a megszokottól eltérő ízélményért már a Vitkovits Mihály utcába kell látogatnunk.

dscf9859-2_copy.jpg

Aki volt már a régi helyszínen az tudja, hogy a kialakítás valahol a négy tigris és a londoni soho legelvetemültebb bűnbarlangjai között volt, annak minden menőségével és misztikumával együtt. Az ázsiai 'trash' hangulat nálunk nagyon ütött, mert itthon nem igazán találkoztunk korábban ilyen jellegű étteremmel. Utóbbiba talán nem is érdemes beskatulyázni őket, hiszen bárként és rendezvény/buli helyszínként is működtek. Nem érdemes azonban siratni a Szabadság téri életérzést, hiszen az Impostor Mistressként tovább él egy picit más koncepció keretén belül. 

Az abszolút pozitív tapasztalatok miatt nagy elvárásokkal érkeztünk az új Impostorba és szerencsére nem kellett csalódnunk. A legnagyobb öröm, hogy sikerült önazonosnak maradniuk. A berendezés, a falon lévő graffitik és a fények olyan hatást keltenek, mintha egy titkos Yakuza főhadiszállásra érkeztünk volna. Leszámolás szerencsére nem várt ránk, lefegyverző ízek viszont igen.

dscf9877.jpg

A konyha sokat változott, de az latin-ázsiai fúziós vonal maradt. Itthon ennek különösen van létjogosultsága, hiszen mind a két ízvilágot szeretjük és a legtöbbünknek a fűszerek és a csípősség se bántó. A kettő vegyítése pedig igazi katarzis, még ha elsőre nem is tűnik annyira egyértelműnek. Bao-k tekintetében nehéz hibázni, leveseknél pedig a Tom Yum jellegű thai leves teszi fel az i-re a pontot. Különösen tetszett, hogy sok hellyel ellentétben nem húzták túl csípősre, így az európai gyomornak is emészthetőbb. A friss ananász pedig ad egy kis pikantériát a dolognak. Egyébként szinte minden kérhető csirkével, garnélával és/vagy más földi jóval, így mindenkinek kielégíti az igényeit.

Főételeknél a Panko csirke és a Fajitas is betalált, nehéz lenne választani. Ez igaz a desszertekre is. A mangó-avokádó dumpling vagy egy jó churros helyre teheti az ember napját. Érdemes ránézni a napi menüre is, mert elég jó deal a három fogás 1890 Ft-ért.

dscf9869.jpg

Mivel a bár jelleg maradt, ezért nem kell lemondanunk az egzotikus koktélokról sem, ráadásul ott figyelnek a pult mögött az ázsiai sörök és a kiváló japán viszkik is. Ami még fix, az Kiko kutya, a shiba inu, aki változatlanul kinézi az utolsó falatot is a szánkból.

 

Szöveg és képek: M. 

 

Elérhetőség:

Impostor

cím: Budapest, Vitkovics Mihály u. 8. 

Facebook oldal

Instagram: @impostor.bar

 

Drága Ételem!

EGY SZELETNYI BALATON PEST KÖZEPÉN - A PALETTA BISZTRÓ

CUPCAKE - KRÉMES VARÁZS A VÁR ALATT

SZATMÁRI FERI, AKI DIVATBA HOZTA A FŐZELÉKET

MACESZ BISTRO - TORRENTE IS IDE JÁR

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr5213749146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.03.22. 14:24:43

Az Imposztor tényleg jó és én kifejezetten örülök neki, hogy nem olyan koszos és poros, mint a Szabadság térő helyük. Tavaly a Baotifulból kifordultunk az állapotok miatt, az akkor teljesen üres hely alapján meglepő volt a Vitkovics utcai nyitás, de szerintem gyorsan beindult.

colorcam 2018.03.22. 14:37:26

@Étteremkritikus: Örülünk, hogy hasonlóan pozitív tapasztalataid vannak! :)
süti beállítások módosítása