Deak Street Kitchen

Mindennek a teteje

Megjelent: 2017.09.15. 11:27
Írta: colorcam

Mindig is oda voltam a nagy multú szallodákért, ne kérdezd miért, egyszerűen csak elvarázsolt az a bizonyos halandó ember számára elérhetetlen érzés, ami valahogy mindig ott lebeg körülötted, ha belépsz egy ilyen helyre. A Ritz bizonyos mértékben ennek egy egészen érdekes keveréke, hiszen az impozáns külső homlokzat és belső tér (korábban -1913 - Adria Biztosító Rt. - a szerk.) egy letűnt kort zár magába, modernizálva és új köntösbe húzva azt. Azonban ha nem a Deák tér irányából térünk be, hanem a Fashion streetről (Deák Ferenc utca), akkor további meglepetések várhatnak.

dscf8486.JPG

Elsősorban az, hogy nem csokornyakkendős, a Batman filmekből megismert Alfredra hajazó pincérek rohangálnak ezüst tálcával, hanem laza, visszafogottan elegáns személyzet áll a rendelkezésünkre, így akkor sem kell feszengeni ha az ember nem érti, hogy kerül a túrógombóc a karalábélevesbe. A teraszon leülni kellemes, főleg hogy ott jártunkkor Stahl Barbi adta a talpalávalót.

dscf8338.JPG

 Brunchra érkeztünk és nagyjából végig is pörgettük a menüt, a reggelitől a desszertekig, limonádétól a koktélig. A péksütemény válogatás ízletes és roppanós. A lekvárok és a chia puding pedig kiválóan illeszkedik a nap megkezdéséhez, főleg ha felültünk az egészségtudatos vonatra. Bár a melegben kevésbé kívánjuk a nehezebb ételeket, személy szerint 60 fokban is imádok gulyáslevest enni, fehér kenyérrel. Így került elém a DSK túristáknak fenntartott szuper magyar levese, ami ízben, a hús puhaságában és fűszerezésében is hozta az elvárásokat. Nem lett túlságosan újragondolva és szükség sem volt rá, hiszen Ashton Kutcher is biztos igazi hazait akar enni, hát még Mila Kunis.

 

 

A citrusos karalábélvest túrógombóccal az ínyenceknek mindenképpen ajánlom, kicsit fanyar ízével megosztó lehet, de ha rákapsz nehéz letenni a kanalat. Mindenképpen a nap fénypontja, - hiszen a DSK-nál csak így hívják a főételeket - a DSK burger, mediumra sütött hússal és egyedi fűszeres szósszal, illetve a grillezett cukkíni, kókuszos karalábé pürével. Utóbbi a vegáknak is ütős középpont lehet az étkezésben, egy csipetnyi ázsiai utánérzéssel.

Lassan de biztosan eljutottunk oda, hogy nekem az övemet, Annának egy gombot kellett kiakasztania, mert nem fért volna be a desszert, ami egyébként mint közismert egy eddig a kutatók által felfedezetlen csatornán jut be a szervetbe. Royal csokoladé torta, Mille-feuille (mill-följ) és a túrós rétes háromszög érkezett meg elénk. Szépen is mutatnak meg finomnak is tűnnek, ennek ellenére gyanakodva nyomom bele a villámat az első tételbe. Győztesként a párbajból a Royal csoki jött ki. Krémes, lágy és igazából túl gyorsan elfogy. A túrós rétes kötelező kör, a szexi kimondhatatlan francia süti pedig picit nemezetközivé teszi a sort. Szerencsére a végére egy pohár DSK Bellini-t kaptunk, ami nagyon kellett, a nyugodt emésztés érdekében is.

dscf8498.JPG

Bár a DSK-ban leginkább külföldiekkel találkoztunk, érdemes ellátogatni egyszer családilag vagy barátnővel, ha van valami esemény, ha nincs, ha csak egyszer, de inkább többször. A "hoteles-étteremes" porondon a Deak St. Kirtchen nem csak, hogy megállja a helyét, de nem kell brutális árakra sem számítani, hiszen már 8000 Ft-ért Bruncolhatunk, ami meglehetősen barátinak számít a helyszínt és színvonalat tekintve.

Marci

 

Hab a tortán:

TOP 5 STREETFOOD HELY

ÁLMAIMBAN AMERIKA VISSZA INTEGET  - BUDAPEST BARBECUE COMPANY

CUPCAKE - KRÉMES VARÁZS A VÁR ALATT

RÉTES ÉTTEREM - BALATONI ÍZEK SALLANGOK NÉLKÜL

SZATMÁRI FERI, AKI DIVATBA HOZTA A FŐZELÉKET

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr7412830236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.09.16. 14:28:18

Jó hely a DSK és rendszeresen vannak rendezvényeik, például macaronkészítő tanfolyamok, anya-lánya napok, stb.
süti beállítások módosítása