Cupcake - krémes varázs a Vár alatt

Megjelent: 2017.06.28. 08:00

A muffin, vagy ahogy drága Nagymamám nevezte, a mufli, finom. Egy kötekedő ügyfél a munkahelyen, szakadó eső nyár közepén vagy torokfájás: a különböző ízekkel variálható kis kerek találmány mindig jól jön, ha egy falatnyi vigaszra vágyunk. Na de mi van, ha nagyobb a gond? Szakítás a nagy szerelemmel, egyes matekból vagy hóesés márciusban? Szerencsére az amerikaiak minden eshetőségre felkészültek, és megalkották a cupcake-et, ahol nemcsak az alaptészta összetevői bővíthetőek tetszés szerint, hanem a süti tetején lévő krém (hogy egy kis képzavarral éljek: a hab a tortán) is számos módon megalkotható. A cupcake nyújtotta dupla élvezet pedig gyógyír minden szívre. A kérdés már csak az, hogy hol juthatunk hozzá a legremekebb darabokhoz? 

unnamed_2_2.jpg

Ha ezt az édességet receptre is fel lehetne írni, akkor egyértelműen a Batthyány téri vásárcsarnok mögötti, Iskola utcában lévő Cupcake Tortaműhelyben lehetne beváltani. A kávézók, éttermek közvetlen szomszédságában található hely már kis hangulatos utca fronti teraszával is megállásra készteti az arra járót, hát még, ha a látogató betekint az üzlet belsejébe! Rögtön a süteményes pultra nyílik rálátás, ahol sorban állnak egymás mellett katonás rendben a különféle kis krémes szépségek: a ribizlis, a sóskaramellás, a lime-os-málnás, a levendulás-áfonyás, epres-csokis, kókuszos-mangós...és így tovább... belül az isteni töltelék, felül a krém, hát kell ennél több a boldogsághoz? A mini tortácskák nem csak a cukrászdában fogyaszthatóak el, hanem mindenféle privát és céges ünnepségre rendelhetőek, vagy csak úgy is, egy igazán csajos dobozkában elvihetőek. Felsorolni is sok lenne, hányféle állandó és szezonális ízesítés létezik! 

unnamed_8.jpg

Térjünk csak vissza erre a csajos dologra! Lehet, hogy az elviteles doboz az, de én fogadni mernék, hogy pasi legyen a talpán, aki például az unicumos-szilvás verziónak ellen tudna állni! Szóval bátran hívhatunk magunkkal férfitársaságot is, garantált, hogy egy zokszó sem fogja elhagyni a száját, sőt lehet, hogy nagyobb cupcake függő lesz, mint szíve hölgye! (Ha mégsem lenne az, akkor még mindig választhat a klasszikus, de éppoly finom tortaszeletekből, vagy ihat egy csésze finom olasz Manetti cappuccinót.) Természetesen cukormentes választék is van, én ellenben az extra édességbomba endorfinfokozó Snickers cupcake-et fogyasztottam el ottjártamkor, mellé tejeskávét és limonádét kértem, és a napsütésben elidőzött fél óra után kívül-belül kis buddhaként távoztam :))

Szeretem ebben a cukrászdában, hogy mind az alapanyagok, mind pedig a kivitelezés terén igényesek, kerülik a giccset és nagyon szép kiegészítőkkel dolgoznak. Gyönyörű pasztell kerámia tortatálakat és süteménytartókat valamint egyedi tortadíszeket is találunk a boltban.

img_9085.JPG

Ottjártunkkor megleshettük a rendelésre készülő formatortákat is, melyek egész évben nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen csodás darabok kerülnek ki a tortakészítők kezei közül. Jó látni, hogy a tulajdonos tényleg a szívén viseli a cukrászda sorsát, folyamatosan újít, dekorál, miközben odafigyel arra, hogy mindig a megszokott színvonalú süteményeket tudja felszolgálni. Egy csipetnyi krémes varázs a Vár alatt, kár lenne nem útba ejteni!

 

Cupcake Tortaműhely

Cím: 1011 Budapest, Iskola utca 34.

Web: www.cupcake.hu

Facebook oldal

 

Képek: 1,2 - Cupcake

             3. - Farkas Márton

Szöveg:

alairas_anna_1.png

 

És ezt olvastad már?

4 szuper színes outfit ötlet a VOLT-Fesztiválra

Natív Method - Lovakkal a szavakon túlra

Happy Birthday Mom! - Minek örülnél igazán?

Íme a 3 tökéletes szett városnézéshez!

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr8412542907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása