15 deka Girella, maradhat? - 20 éves a Fornetti

Megjelent: 2017.05.23. 12:39
Írta: colorcam

Sosem élveztem igazán a korán kelést, de egy jó Girella mindig meghozta a kedvemet a naphoz. Aki nem tudja, hogy miről beszélek, az is tudja. Ugyanis ha a Girella nem is, a barackos, a túrós süti vagy a sajtospogi biztos megvan. A Fornetti 20 éve tört be a magyar pékáru bizniszbe és azóta is talpon van.

fullsizeoutput_988.JPG

Bevallom, ezer éve nem ettem Fornettit, pedig csak pozitív emlékeim vannak róla, de valahogy az utóbbi években elfeledkeztem róla. Aztán pár napja benéztünk tesóval a Fornetti legújabb, minden hájjal felpimpelt üzlettípusába a Ferenciek terén. Egész pontosan leléptünk a buszról és bent voltunk. Ennél jobb helyet egy pékárut kínáló boltnak el sem lehet képzelni. Szóval ott tartottunk, hogy az új FFB üzlet – ez az új bolttípus Fornetti Food and Beverages fantázianevének rövidítése – elég menőre sikeredett. Egyelőre ebből a bolttípusból kettő van Budapesten, de itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Rögtön jobbra, a hűtőpultnál, választhatunk hűsítő frozen vagy sima joghurtot és itt találjuk a cég saját márkás, steviával ízesített italait is. Mivel minden nap rendszeresen fogyasztok sárkánygyümölcsöt (nem), így ezzel az ízzel kezdtem a Fornettis tesztet. Nem mondom, hogy a kevertet ki fogja váltani nálam reggel 9:30-kor, de tényleg finom volt.

fullsizeoutput_997.JPG

A Fornetti nagy szerencséje egyébként, hogy nem söpörte az ágy alá a régi termékeket, egy külön pultnál kimérve kaphatóak, akár a régi szép időkben. Azonban olyan termékkínálatot vonultat fel a cég ezen kívül is, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

fullsizeoutput_979.JPG

Fontos, hogy az FFB nem 3 napja kirakott szendvicseket és száraz piték közé kevert rigójancsit árul, hanem valóban friss termékeket. A mozarellás-sajtos szenya kombó kicsit rágrillezve például teljesen szuper volt, ajánlom, ha arra jártok. Haladva a modern korral, természetesen megtalálhatóak a fitt és vega ételek is a teljes kiőrlésű bucitól a csökkentett szénhidrát-tartalmú pékárukig. Az elmaradhatatlan és must have turistacsalogató pizza is ott a kínálatban, amire szintén nem a zöldülő füredi snack kolbászból kerül a feltét, hanem igényes, minőségi alapanyagokból. Hidd el, láttam. 

fullsizeoutput_984.JPG

Összességében örülök, hogy ennyi idő után újra betértem a Fornettibe, mert jó volt látni, hogy egy jól bevált franchise modellre sem ül rá mindenki, hanem fejleszti és halad a trendekkel, illetve odafigyel az egészségesen táplálkozókra is. Mit is mondhatnánk, hiszen 20 évesek, van országos szinten több mint 2500 franchise partnerük és még mindig újítanak. A Ferenciek terén található FFB-t mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom: reggel, délután, de akár este is.

 

Szöveg: M.

Képek: Anna

 

Jó étvágyat!

Mi történt veled, Gourmet Fesztivál?

Szatmári Feri, aki divatba hozta a főzeléket

Nemes Nóra és az ő amerikai konyhája

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr8112512693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása