Happy Summer Vibes - 5 tipp, hogy ősszel is boldog maradj

Megjelent: 2016.08.31. 00:46

UPDATE: Vegyél részt nyereményjátékunkon, melyben 3db vegán CD kozmetikumokat tartalmazó ajándékcsomagot sorsolunk ki a résztvevők között! Nincs más dolgod, mint elolvasni ezt a cikket, majd lájkolni Magazinunk nőcis Insta oldalát, a  @colorcam_ws -t, ahol két kérdést találsz. Kattints az Insta oldalon a CONTACT gombra és küldd el nekünk a helyes válaszokat! A játék szeptember 16-tól 23-ig tart, sorsolás szeptember 24-én. HAJRÁ!! :)

Véget ért a "hivatalos" nyár, de semmi okunk arra, hogy az időjárással együtt mi is elszomorodjunk, sokkal jobb, ha a következő meleg évszakig megőrizzük azt a sok-sok boldog pillanatot, amivel az elmúlt három hónapban feltöltekeztünk. Amellett, hogy újra és újra visszanézzük a telefonunkról a Szigeten, a Balatonnál vagy az olaszországi nyaraláson készített képeket, van néhány plusz segítségünk is abban, hogy a jó kedvünk még egy hideg, esős őszi napon se romoljon el. Soroljuk is a tuti recept hozzávalóit! ;)

img_6992_1.jpg

Az emlékek felidézésének egyik legelemibb módja, ha egy ismerős illatot érzünk. Gondoljunk csak bele, a sós fuvallatot belélegezve már akkor magunk előtt látjuk a tenger hullámait, még mielőtt a valóságban is elérnénk a homokos partot. Ugyanez történik velünk egy friss és üde gyümölcsös-virágos aromát szimatolva: kenjük/fújjuk magunkra a nyár illatait és garantált az egész napos mosoly az arcunkon! Szintén jó kedvre hangol, ha vidám színekkel vesszük körbe magunkat, legyen ez egy rózsaszín flamingó, egy szép árnyalatú rúzs vagy akár egy napszítta hajkorona.

 

Ilyen, amikor megcsókol a tengerimg_6961.jpg

Talán nem véletlen, hogy az előbb a tenger illata villant be először, ugyanis ezen a nyáron előszeretettel használtam az AHAVA Sea-Kissed testápolóját. Ahogy az eddig próbált termékük esetében (szemkörnyék-ápoló), úgy most is nagyon elégedett voltam. Idén tavasszal kiderült, hogy ekcémára hajlamos a bőröm, és bár így sok korábbi szépségápolási kedvencemtől búcsút kellett vennem, a testápoló átment a rostán. Pont egy olyan könnyed textúrájú krém (hidratáló aloe vera és varázsdió kivonattal), amitől a nyári hőségben sem érztem magam ragacsosnak, mellé pedig az a bizonyos finoman sós illat... máris egy fehér homokos tengerpartra repít! (Igen, tudom, borsos az ára, én is egy Glamour-napi kedvezménykuponnal tettem rá szert a Douglas-ben, de mindenképp mellette szól, hogy a Holt-tengerből származó ásványi sók tényleg nagyon jót tesznek a bőrnek.)

 

Pillangó és narancsvirág - a rerto boldogság-elixír

Idén nagyon szerettem az egyszerű, de nagyszerű citrusos aromákat, és szerencsére nem a polcok hátulján kellett kotorásznom a megfelelő darabért, hiszen bőséges a kínálat. Az utóbbi pár évben már tudatosan figyelem, hogy milyen alkotóelemekkel dolgozik egy-egy kozmetikai márka, előnyben részesítem a természetes összetevőjű szépségápolási termékeket, így pedig azért már szűkül a kör... Történt, hogy az egyik drogériában megláttam egy narancssárga kupakos, pillangós, kicsit retro csomagolású dezodort, ami már a neve alapján is azt sugallta, hogy boldog leszek tőle (Happy Deo). Attól függően, hogy e sorok olvasója hány éves, talán még emlékszik az anyáink illatszertárában is megtalálható német CD márka szappanjára. A cég akkor is (sőt több, mint 50 éve már) és azóta is alapvető kritériumnak tartja, hogy természetes, növényi kivonatokkal dolgozzon, lehetővé téve ezzel, hogy az érzékeny bőrűek is használhassák termékeiket.

Nos, valóban, az általam választott golyós dezodor és a pumpás deo is mentes az ásványi olajoktól, parabénektől, szilikontól, mesterséges színezékektől és állati eredetű összetevőktől, azaz vegán is! Ja, és dezodorról lévén szó, a legfontosabbakat kihagytam: nem tartalmaz alumíniumsókat és nem hagy fehér foltot a ruhán. A pozitívumok sorát pedig a kellemesen édes, boldogító narancsvirág illat zárja. Fontos tudni, hogy ha eddig alumíniumsó tartalmú dezodort használtál, a bőrödnek kell egy kis idő, amíg "átszokik" erre a változatra, így az első időkben használd naponta többször. Egy kis idő elteltével tapasztalni fogod, hogy az izzadsággátló hatás ezeknél, a nem mellesleg egészségesebb termékeknél is nagyon jól működik! Napközben vagy edzésre jó alternatíva lehet a klasszikus spray, mert ennek könnyebb a csomagolása, magaddal viheted bárhova. Ha nem vagy narancsvirágos alkat, akkor válaszd a vízililiomos vagy gránátalmás változatot: az előbbiből még ápoló tusfürdő is kapható. A teljes kínálatot ITT találod.

 

A flamingó szárnyain

Az idei év állati befutója volt a flamingó (csak a kis egyszarvú tudta megelőzni népszerűségben), és a mintás blúzoktól a tányéralátétig mindenütt szemberepült velünk. A Lush, amely amúgy is mindig vicces és kreatív, szintén beszállt a sorba és előrukkolt a Pink Flamingóval, aminek funkcióját férfi ismerőseim nem igazán értették, úgyhogy most nekik is elmagyarázom, mire való ez a cukiság. (És igen, a lányoknak néha szükségük van cukiságokra!) Szóval: flamingónkat úsztassuk meg kicsit a kád vizében, és máris rózsa és ylang-ylang illatú habfürdőt vehetünk, mely ráadásul még pihe-puhává is varázsolja a bőrünk (ami viszont már férfi ismerőseink számára is jól értelmezhető). A fürdő-flamingó több alkalomra is elég! 

img_6966_1.jpg

Ajkunkon a boldogság

Szintén Lush-os cukiság - ezúttal citrusos illat (és íz!), meg finom csillámpor, mindez tápláló olajokkal - ezt ígéri a Key Lime Pie ajakbalzsam. Nekem személy szerint már attól jó kedvem lett, hogy megcsapta az orrom az átütő lime-os aroma! A másik ajakápoló az Yves Rocher törzsvásárlói programja által huppant a táskámba - az e havi képeslapon szerepeltek ugyanis a makadám diós ajakápolók, melyeknek nemcsak az illata, hanem a szépséges csomagolásuk is a nyarat és az utazást juttatja majd eszedbe. I wish...

 

Fesztiválszez továbbra is ON - legalábbis lélekben

Ahogy véget érnek a meleg esték, úgy költöznek be a koncertek egy-egy klubba és oda a szabadtéri örömködés mesés hangulata. Van az a L'Oréal reklám, ahol Palvin Barbi óriási szempillákat rebegtet a lemenő nap fényében, miközben három hasonló szempilla-mérettel rendelkező barátnőjével talán épp Coachellára igyekeznek. Lényeg a lényeg, én is vágytam az igéző szemekre, úgyhogy beszereztem a Mega Volume Miss Hippie spirált, ami éppen olyan jól sikerült, mint a korábbi Mega Volume Miss Manga. Az utóbbival ellentétben - már csak a stílusbeli különbségek miatt is, most hosszú, dús, de kócos hatást kapunk végeredményképpen. Nekem nagyon bejött, mert természetesebbnek hat, mint a katonás rendben égnek álló pillák. 

img_6967_1.jpg

Ezután már csak egy szuper szín a számra - még az a nyári, élénk változat, és irány a Fröccsterasz, amíg az idő engedi! Nyáron jöttek ki az Infaillible Sexy Balm-ok szintén a L'Oréal-tól. Sok más kozmetikai céghez hasonlóan ők is egy olyan kombinációra törekedtek, mely ápol, mint egy ajakbalzsam, de közben szép és viszonylag hosszan tartó színt is kölcsönöz az ajkaknak. Megmondom őszintén, hogy nálam a Clinique Chubby Stick-je ezen a téren szinte verhetetlen, de a 111-es Go Pretty or Go Home elnevezésű rózsaszínes-fuksziás-cukorkás árnyalat annyira megtetszett, hogy gondoltam, teszek egy próbát. Az illata is olyan, mint egy adag vattacukoré, a textúra selymes, a színek között pedig egyaránt található vadabb és olyan "épphogyvanvalamirajtam".

Szép a szemünk, szép a szánk, már csak a lobogó hajkorona hiányzik, ami nyár végén-ősz elején természetesen napszítta, hiszen így jöttél haza a szörfözésről a Bahamákról. Ha esetleg mégsem, akkor se keseredj el, mindenre van megoldás! A L'Oréal Sunkiss Tropicaljával fokozatosan világosíthatsz néhány árnyalatot a hajzuhatagodon vagy ha úgy tetszik, akkor csak néhány tincsen. Nagyon egyszerű alkalmazni: száraz hajra kell fújni, majd a napon vagy hajszárítóval megszárítani. Ammóniát nem, de hidrogén-peroxidot tartalmaz (ezt használják a fodrászatokban is szőkítésre és köztudottan szárítja a hajat), ezért nagyon fontos, hogy ahogy egy "hivatalos" szőkítés után, így ezt a terméket használva is fordíts nagy gondot a hajvégek ápolására!

 

Szöveg és képek: 

alairas_anna_1.png

 

MÉG EGY PICIT NYÁR!

Esküvő last minute - 3 dolog, amit még most sem késő beszerezni a nagy napra

Színes, friss és természetes - Natúrkozmetikumok a Pilisből

Az indián törzsfőnök lánya - kontúrozás step by step 

Bikinialak helyett - Önbizalomtuning

Újra Bali - Mert van úgy, hogy visszavárnak

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr8711657996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása