St. Germain is kikukucskált a backstage-ből - ilyen volt a Paloznaki Jazz Piknik

Megjelent: 2016.08.10. 22:34

Nyugodtan mondhatom, hogy életem egyik legközvetlenebb eseményén vettem részt múlt csütörtökön a Balaton partjától egy picit feljebb eső Paloznakon. A bortermelő falucska bája és a jazz hirtelen ötletessége egy remek randin vett részt abban a négy napban, melyet a címünkben is szereplő St. Germain nyitott meg. 

paloznak1.jpg

A lejutás -mint nálam oly sokszor - idén sem alakult zökkenőmentesen, de lényegesen egyszerűbb volt ahhoz képest, mint amikor Tihanyba igyekeztem egy megnyitóra pár évvel ezelőtt. A megérkezés viszont feledtette a kezdeti rohanást és idegeskedést: kacskaringós utcácskák és finom falatokat ígérő kisebb vendéglők fogadtak, melyek egyből visszarepítettek a gyerekkoromba, amikor nem volt tavaszi hónap Etyek és a kedvenc éttermünk nélkül. A Budapest melletti borvidékhez kísértetiesen hasonlító tájat a Balaton látképe dobta fel, mely egyértelműen borfogyasztásra és egy kis füvön ülésre csábított. 

paloznak2.jpg

Ez utóbbi meg is volt és szépen elkezdtük bevenni a nagyszínpad előtti részt, ahova egyre több, nálunk pokróccal lényegesen jobban felszerelkezett ember érkezett. A finom borok mellől csak a finom kis falatkák hiányoztak, amik szerintem egy picit jobban csúsztak volna a Homola Pincészet remek nedűi mellé, mint a csevap és a hamburger. De nem enni, hanem szórakozni jöttünk, úgyhogy ezen hamar túltettem magam. 

Felszabadult képgaléria ;)

A nulladik nap sztárja előtt a bemelegítésért felelős DJ nyitotta ki a spontán zenei műfaj kapuját és már az első félórában sikerült minden falat lebontania, ami a színpad és a nézőtér szereplői között szokott lenni. Az előadása közben - fokozva a közvetlen hangulatot - néha feltűnt Ludovic Navarre, azaz St. Germain és érdeklődve  kikukucskált az egyes díszletelemek mögül. Ezek a természetesen jött emberi mozzanatok pedig egyre jobban felszabadították a közönséget, akik remekül vették a zenészek egymást túlharsogni akaró muzsikáját. 

paloznak3.jpg

A Paloznaki Jazz Piknik pontosan azt adta, amire az ismerőseim tavalyi Facebook posztjai után számítottam: békés, nyugodt hangulat, finom borok, kellemes zene és még több kép készítésére invitáló Balaton-menti táj, ahova jövőre is le fogok menni a barátaimmal vagy remélhetőleg a szerelmemmel...

 

Szöveg: 

alairas_brigi.png

 

Fotók : Hegyi Júlia Lily / MOL Nagyon Balaton 

 

 

Nekünk a Balaton

HA POKÉMON VOLNÉK, CSAK A VÖLGYBEN BUJKÁLNÉK

TIHANY ÚJRA A GASZTROTÉRKÉPEN : FŰSZERKERT

STRAND FESZTIVÁL - AHOL ISMÉT ZAMÁRDIRA HANGOLÓDIK A NYÁR

B.MY. LAKE - AZ IDEI LINEUP LEGJOBBJAI

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr4110033708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása