Az Instagram kinyírta a Snapchatet

Megjelent: 2016.08.03. 16:45
Írta: colorcam

A mai napon az Instagram úgy forgatta fel a világot, ahogy pár héttel ezelőtt a Pokemon Go tette ezt. Úgy látszik ilyen napokat élünk, amikor a technika és vele együtt a világ úgy felgyorsult, hogy levegőt sem kapunk már és jön az új feature. Persze sokan háborognak majd, hogy ez semmi, meg úgyis csak az "ingyenélő" bloggerek/vloggerek használják, meg amúgy is magamutogatás az egész. 

20-instagram-snapchat_w710_h473_2x.jpg

Tisztázzunk valamit. Lehet hőzöngeni, de az Instagrammot szinte az egész planéta használja, sőt tőlünk nyugatabbra sokkal trendibbnek számít, így a fiatalabb generáció a Facebookot már cikinek tartja. Óriási biznisszé nőtte ki magát a gondoskodó Fácse szárnyai alatt, de aztán az idilli képet némiképp árnyalta, amikor pár éve megjelent a Snapchat. Egyre több blogger, celeb és fiatal kapott rá, hiszen itt bármelyik pillanatát megoszthatta videóval vagy képpel. Számos vicces funkcióval is tarkították a szimpla szelfi mozgóképeket, valahonnan innen indult a másik nagy őrület: az arc-cserélős FaceSwap és a maszkolós MSQRD is.

instagram-stories.jpg

Annak ellenére, hogy rengetegen tették fel Snapjeiket és mutatták meg életüket a világnak, az Instagram megmaradt, a felhasználók nem koptak le. Az Instagrammnak elég nagy presztizse van a mai napig, így egyben óriási bizniszt is jelent. A leghíresebb instagrammerek több millió zöldhasút is megkereshetnek életük napfényes oldalának megosztásával és a termékelhelyezésekkel. 

snapchat-796x398.jpg

A jelenlegi helyzet pedig a következő. Bár a Sanpchat nem oly rég beújított a Memories funkcióval, mely lehetővé teszi a kedvenc snap-ek, azaz pillanatok mentését. Sokakban egyébként felháborodást keltett ezzel, hiszen a Sanpchat lényege az Instagarmmal szemben többek között az (volt), hogy az adott pillanatot rögzíti és nem egy filterekkel agyonretusált, megszerkesztett ideális képet közvetít felhasználójáról illetve a világról. A háttérben természetesen üzleti érdekek álltak, hiszen a Memories sokkal alkalmasabb reklámfelületként funkcionálni, mint egy pár percig lűtható snap.  És most mi történt? Tulajdonképpen az Instagram átemelte a Snapchatet, elérhető téve a Story módot és mellette az előző legtöbb más szolgáltatását is. Sok felhasználó már most kinyilatkoztatta, hogy a vetélytárs halott, hiszen az Instát alapból mindenki használta, senki nem hagyta el, ráadásul a korábbi indulásnak köszönhetően a legtöbben több követőt is gyűjtöttek maguk köré.

Mostanában minden nagyon pörög és egyik pillanatról a másikra fordul vagy pecsételődik meg egy-egy ígéretes cég sorsa. Mindenesetre várjuk ki a végét... Szerintetek?

 

VAN ÉLET A HALÁL UTÁN:

POKEMON GO - TÖMEGHIPNÓZIS ÉS SIKERSZTORI

HELLÓ AUGUSZTUS! - MÉG NINCS VÉGE A NYÁRNAK! (PROGRAMAJÁNLÓ)

NYOMTATOTT KARRAL ÉL A METAL GEAR SOLID SRÁC

8 ÉVESEN FELNŐTT, 25 ÉVESEN AGGASTYÁN

HA FIZETSZ, AZ NEM MEGCSALÁS - SZEXIPAR JAPÁNBAN

ÍZEK, ÉRZÉSEK, INDONÉZIA 

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr868932936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása