Kire szavazz a Nagy-Szín-Padon?

Megjelent: 2016.05.06. 10:55

Idén harmadszorra kerül megrendezésre a már közkedvelt zenekarok első számú tehetségmutatója, ahol nem kisebb dolgot kell bizonyítaniuk, mint azt, hogy eléggé benőtt már a fejük lágya ahhoz, hogy a legmenőbb fesztiválok legmenőbb előadói előtt lépjenek fel a nagyszínpadon. Ha komoly lelki válságot okoz az, hogy eldöntsd, melyik együttesre vagy előadóra szavazz, akkor engedd meg, hogy befolyásoljunk egy picit a saját véleményünkkel.

smart_phone.jpg

 

BAGOSSY BROTHERS COMPANY / #bagossy - BAGOSSY / 

Ha hajnalban betérnék valamelyik sátorba, akkor biztos, hogy táncolnék rá. Első ránézésre századik, alternatív suli zenekarnak tűntek, de aztán az előadásuk közben egészen megtetszettek. Nem valószínű, hogy a Deezeren ki tudnák ütni a reggeli kedvenceimet és az se valószínű, hogy magamtól elmennék a koncertjükre, de abban biztos vagyok, hogy akárhol találkozom majd velük a nyári éjszakában, maradok még egy picit bulizni. (B.)

nsz1.jpg

 

BOHEMIAN BETYARS / #bohemian - BOHEMIAN /

Amikor rájuk nézel, azt látod, hogy itt van pár srác, akik egy időgéppel kiruccantak a kilencvenes évekből, hogy fellépjenek a Nagy-Szín-Padon, csináljanak egy kis zűrzavart, majd hazamejenek. A zűrzavar meg is volt, ugyanis úgy adták a talpalávalót, hogy ha lakna az Akva alatt egy szomszéd, komoly bajok lettek volna. Az eklektikus világzenére, népies dallamokra valamint humoros szövegre kihegyezett fülűeknek és a komoly, hajnalig táncolós fizikummal rendelkezőknek biztos, hogy nagy kedvencei lesznek a következő években. Rájuk tovább is buliznék. (B.)

nsz2.jpg

 

ESTI KORNÉL / #estikornel - ESTIKORNEL / 

Egy régóta rutinosan koncertező zenekart láthattunk ezen az estén a színpadon. Jellegzetes szövegvilág és zeneiség jellemzi őket, és egyértelműen közönségkedvencek, hisz a hétfői nap ellenére is nagyon sokan ellátogattak  értük az Akváriumba. Érett, valahol már kiforrott formációról beszélhetünk, akik esélyesek arra, hogy a döntőben újra láthassuk őket. (N.)

nsz3.jpg

 

FREDDIE / #freddie - FREDDIE / 

Először is, remélem éppen csúcsformában van most az Eurovízilón (bocs, vízió - a szigorú tekintetű szerk.) Másodszor, szerintem ügyesen megoldotta azt, hogy kitöltse az időt, annak ellenére, hogy A Dal óta sikeres Pioneer című nótája és eszméletlen hangja mellet pár saját száma van csupán. Persze a zenészekhez is ért, a színpadon többek közt a Carbonfools-ból ismert Fekete István és Hámori Benedek támogatja. Nagyon drukkolunk, mert valamelyik díjat el kell hoznia. (B.)

nsz4.jpg

 

FRAN PALERMO / #franpalermo - FRANPALERMO / 

Egyéniségek egytől egyig. Igazi bulizós, tombolós muzsikával kápráztatják el a közönséget. Három kislemezzel és egy nagylemezzel a hátuk mögött őket aztán egyáltalán nem kellett attól félteni, hogy megszeppenve, kicsit visszafogottan fognak a színpadra állni. Szerethetőek, olyan zenekar, akiket sokáig elhallgatnék a fesztiválokon, mert folyamatosan lekötik nemcsak a figyelmemet, hanem a füleimet is.  (N.) 

nsz5.jpg

 

MONGOOZ AND THE MAGNET /  #mongooz - MONGOOZ /

A zenekar neve nyugodtan lehetne csajmágnes is: pár, különböző nemzetiségű, felelősségteljes munkát végző férfi (sebész és gyermekorvos - az olvadó szerk.), aki teljes szívvel és erőbedobással, rocksztárkent zenél a színpadon szétszakadt trikóban. A backstage-körüli, 15 évesekre jellemző toporgáshoz ez önmagában elég is lenne, de fokozzák azzal, hogy egyáltalán nem rossz, amit csinálnak. A muzsikájukat ennek ellenére inkább egy Quentin Tarantino, Robert Rodrigez  vagy Guy Ritchie által rendezett film bevezető és kulcsjelenetei alatt tudnám elképzelni, de oda nagyon jó lenne. (B.)

nsz6.jpg

 

MARGE / #marge - MARGE / 

Erőteljes női előadóvá nőtte ki magát. Tetszett a színpadkép egyszerű letisztultsága, s igazából ha valaki nem tudta volna, milyen koncertre érkezik, akkor is utalt erre a nagy "M" betű. Elhangzottak az új lemezről is dalok, amiknek egy része egyből belemászott a fülembe, s még koncert után is dúdolgattam. Itt sem maradhattak el a vendégszereplők: Szivák Zsolt (Cloud 9+) és Puskás Peti (The Biebers) léptek színpadra "erősítésként" egy-egy dalban, ami nagyon jót tett a produkciónak. Mindkét előadóval jól működött a kémia, így plusz energiákat is kaphattunk, amik nagyon megdobták az egész koncertet. (N.)

nsz7.jpg

 

PASSED / #passed - PASSED / 

Ez az a zenekar, ami egy baromi jó ötleten alapszik: hívjuk meg a múzsák kezei közt feledett hárfát a mai divatos hangszerek valamint elektronikus dallamok közé és teremtsünk egyedi műfajt. Eddig minden nagyon jó, mert annyira meseszerű, hogy egyből egy varázslatos világba csöppenek tőle. Az ének viszont azonnal felébreszt. Nekem valahogy erőtlen és megtöri a mögötte lévő három zenész egységét (talán nem is könnyű beleolvadnia). Mintha teljesen más nyelvet beszélne és nem támogatja azt az erős dolgot, ami mögötte történik. Szerintem ezen a problémán azonnal javítaniuk kellene, ha sokáig el akarják ragadni az embereket a mesevilágba. ( B.)

nsz8.jpg

 

RUN OVER DOGS / #rod - ROD/ 

Igazi, vérbeli rock'n roll-t játszanak a srácok, ami nem titkolt módon a szívem csücske. Tudják, mit akarnak, tudatos előadók, akik nemcsak itthon, hanem már külföldön is megmutatthatták magukat. Nekik is van már bőven annyi saját számuk, hogy bátran kiállhatnak a közönség elé, s megmutathatják, mit tudnak, így fanyalgásra nem lehet ok, hogy "na, már megint egy feldolgozást hallok". Mert persze szép és jó dolog mástól hallani egy Ocho Macho vagy akár egy Wellhello-dalt, de valljuk be: egy bizonyos zenekar bizonyos koncertjére azért megyek el, hogy őket halljam. Mi jön belőlük, mit akarnak közvetíteni. A Run Over Dogs nálam minden szempontból teljesen rendben van. (N.)

image_76.jpeg

 

SUPERSTEREO / #superstereo - SUPERSTEREO / 

Az elmúlt hat év során rengeteg zenekart láttam ilyen-olyan színpadokon, fesztiválokon fellépni, szóval nagyjából elmondhatom, hogy majdnem mindenre fel vagyok készülve. Ettől függetlenül valahogy mindig elszomorít az, ha egy, a dalai által ígéretesnek tűnő banda színpadi keretek között nem tud működni. Ebben az esetben ez történt. Erőtlen, néhol erőltetett, s kicsit lapos produkciót lehetett látni. Persze ez még javulhat, fejlődhet a koncertrutin megszerzésével, de ehhez sok időre van szükség. (N.)

nsz10.jpg

 

SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK / #galaxisok - GALAXISOK  /  

Pár pillanat alatt magukkal ragadtak, és szinte észre sem vettem, hogy már nagyon régóta, andalogva táncolok a pult előtti kisebb emelvényen (a nem mellesleg kritikus kolléganőmmel). A srácok Facebook oldalát és az előadást nézve azt gondolom, hogy abszolút alázatos zenészek, akik nem díszítenek túl semmit, egyszerűen csak alkotnak és zenéjük egyszerűen olyan, mint egy Duna-parti este: szép, finom, megnyugtató.  (B.) 

szabo.jpg

 

ZAPOROZSEC / #zaporozsec - ZAPOROZSEC / 

Számomra kicsit kakukktojások voltak, mivel eddig nem nagyon hallottam róluk - bár ez az én hibám, de mindig örül az ember lánya, ha valami újat hallhat, fedezhet fel, ráadásul én teljesen nyitott vagyok az újdonságokra. A zenekar legutóbbi albumán nagyrészt feldolgozások szerepeltek, innen az egyik leghíresebb Tom Odell egyik dalának átdolgozása. Kicsit még emésztgetem őket, mert színpadi rutinban hiányt nem látok, nagyon jó hangulatot csináltak így zárásként, de valahogy mégis maradt egy kis hiányérzetem. (N.) 

image_75.jpeg

 

 

Ha már van némi képed arról, kit is juttatnál a legfontosabb fellépők közé, akkor 

  • Tölts fel egy kapcsolódó képet az Instagramra, majd lásd el #nsz és a cikkben a zenekar neve mellett is lévő, zenekarhoz tartozó hashtag-gel. 
  • Küldj SMS-t a cikkben a zenekar neve mellett is megtalálható kóddal a 20 / 30 / 70 4422-999-es, alapdíjas számra
  • Vagy látogass el a www.nagyszinpad.com-ra, ahol a teljes szavazási szabályzatot és a zsűri értékelését is megnézheted

 

 

Szöveg: Pozsgai Brigitte, Rosta N. Napsugár 

Fotó: Hegyi Júlia Lily - Akvárium Klub 

 

 

Olvass tovább, ne hagyd abba!

Go out: Helló Május! - Programajánló 

Various: 8 évesen felnőtt, 25 évesen aggastyán

ReviewFitbit Surge -  Apple Watch helyett

GastroMacesz Bistro - Torrente is ide jár

Beauty: Nagy Szakállápoló teszt - 1.rész

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr658682614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása