Felejtsd el a kozmetikust, és nézz ki 10 évvel fiatalabbnak!

Megjelent: 2015.10.09. 00:33

Minden nap akad valaki, aki megkérdezi tőlem, hogy milyen arckrémet használok. Nincs titkom, de a napi 3-4 liter víz kell, hogy ne legyen ráncos a homlokom. A krémre visszatérve igazából általában semmilyet, de ha nagyon odafigyelek magamra, hogy tip-top legyek, akkor az esti fürdés után az arcomra kenek egy univerzális Olay krémet (Olay essentials beauty fluid), ami nagyságrendileg egy mekis menü ára, amit ne egyél, mert rosszat tesz az arcbőrödnek, meg az összes belső szervednek, fúj. Szóval hogyan felejts el a kozmetikusod egy időre? Írd fel ezeket az alábbi ételeket a bevásárló listádra!

kozm.jpg

1. Bogyós gyümölcsök

Én általában túróba keverve eszem őket, mennyei. A különféle bogyós gyümölcsök - például az eper vagy a szeder - C-vitamin tartalmukkal segítik a kollagénrostok felépülését a bőrben, antioxidáns tartalmuk pedig a gyulladások ellen nyújt megoldást. A túróban pedig szelén és E-vitamin található, melyek a szabad gyökök elleni harcban nyújtanak segítséget.

2. Bármi, ami tartalmaz Omega-3 zsírsavat

Például szardínia, lazac, articsóka.

3. Avokádó

C- és E-vitamiban gazdag, ráadásul tele van omega-3 zsírsavval. Pépesítsd mézzel, és kész a száraz, ráncosodásra alkalmas bőrre való arcpakolás.

 

 

4. Magvak

E-vitaminban gazdagok és dugig vannak antioxidánsokkal. Este filmezéshez szoktam rágcsálni például mandulát vagy hántolatlan mogyorót. Most mindenki a chia magra esküszik, bevallom én még nem próbáltam.

5. Paradicsom

Igazi csodaszer, bármilyen formában is fogyasztod. Felveszi a harcot a pattanásokkal is, ha eleget eszel belőle. 

6. Uborka

B-vitamin tartalmú és kiváló hidratáló hatással bír, fogyaszd minden nap, ha teheted. Emellett pórusösszehúzó, fertőtlenítő, feszesítő, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása mellet normalizálja a faggyútermelődést és lehámlasztja az elhalt hámsejteket. Karikázd az arcodra!

7. Minden zöld leveles zöldség

A spenót, a káposzta, mángold gazdag antioxidánsokban és vasban is. Vashiány gyakrabban lép fel nőknél, emiatt náluk gyakoribbak a szem alatti sötét karikák. Ezek a zöldfélék sokat taralmaznak a pattanást múlasztó cinkből is. A cink emellett segít lebontani a károsodott kollagént is. 

 

voss-fruit-infusion-glass-bottle.jpg

Egyetek finomat és frisset, az arcotokon is meglátszik majd :) Jó étvágyat!

 

NIKOLETT N. STYLING

  

Ha tetszett, így lesz ez ezzel is:

 

FIATALOK, TEHETSÉGESEK, MAGYAROK - MERCEDES-BENZ FASHION WEEK 1.

RÚZSOK, AMIKET KI KELL PRÓBÁLNOD!

5 TERMÉK A LUSHTÓL, MELY GARANTÁLTAN VISSZAHOZZA A NYARAT

ERZSÉBET KIRÁLYNŐ ONLINE

MAGYAR STARTUP ÉS DESIGN A LÁTÁSSÉRÜLTEKÉRT

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr87793934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megadeth1 2015.10.16. 16:39:37

Ne feledd a kollagént. Lehet kapni zselatin port, amit vízbe keverve kell meginni. Sportolóknak különösen jó, az ízületek védelmében, a szép bőr csak mellékhatás, de elég látványos.

aaeronika 2015.10.16. 19:32:23

Zselatin port? Meginni? Kevés ennél gusztustalanabb dolgot olvastam ma.

A chia magnak se íze, se bűze, zselésítő hatása van, szóval mindenhez hozzá lehet adni, amit eszel, csak az állagán fog változtatni.

HgGina 2015.10.16. 20:11:46

Az eper mióta bogyós gyümölcs? Ötödikes tananyag. Kicsit lemaradtál róla.

colorcam 2015.10.16. 22:19:15

@HgGina: Köszönjük az észrevételt! Az epret sok helyen a bogyós gyümölcsök közé sorolják, lásd pl itt: www.molnarfaiskola.hu/hu/gyumolcsfak/bogyos-novenyek/

megadeth1 2015.10.17. 14:41:20

Aki szívesen fizet tízszer annyit a kapszulára, annak hajrá. Különben nem vészes az íze, kicsit kesernyés, de gyümölcslébe, joghurtba is bele lehet rakni. A Müllerben van Abtei Gelatine Pulver, 25 dkg. És tojásfehérje, nem lócsont ;-)

megadeth1 2015.10.17. 14:51:23

Ja, a chia mag se rossz választás, 20% fehérje, és jó összetételben, az ára se húzós, lehet, h kipróbálom, kösz a tippet.
süti beállítások módosítása