Érdekességek királynője

Megjelent: 2015.09.09. 12:32
Írta: colorcam

Gyermekkorában egy cica rendesen belekarmolt a királyi bőrbe, így Erzsébet utálja a macskákat. Ez nem minden, állítólag azt is kiszámolták, hogy eddig percenként 14 fotó készült róla, így ő a világ legtöbbet fotózott asszonya. És akkor a kutyatemetőről még nem is beszéltünk. Érdekességek a 63 éve trónon csücsülő II. Erzsébetről.

queen_gym_elizabeth_ii_by_g_10gian82-d5mpxfw.jpg

1.

Soha nem járt iskolába. Tanulmányait otthon, a Buckingham Palotában végezte a legnevesebb professzorok segítségével. Történelmet és alkotmányjogot tanult, de tökéletesen beszéli a franciát is.

2.

13 éves korában találkozott leendő férjével, Fülöppel. Elmondása szerint azonnal eldöntötte, hogy ő lesz az, akivel szeretné leélni az életét. 1947 nyarán be is teljesedett szerelmük.

o-queen-elizabeth-prince-philip-facebook.jpg

3.

Erzsébet nagyon szerette és ragaszkodott nevelőnőjéhez, Bobóhoz. Ő az egyetlen nem királyi sarj, akit a mauzóleumban temettek el.

4.

Első miniszterelnöke Sir Winston Churchill volt. A királynő vele együtt eddig 12 miniszterelnökkel dolgozott együtt a legkülönfélébb időkben. A kormányfő minden kedden ellátogat Erzsébethez és megvitatják az ország ügyeit.

5.

Kutyának lenni a királyi családban nem lehet rossz dolog. Külön lakáj és magánrepülőgép is dukál nekik. Esténként állítólag maga Erzsébet eteti meg őket.

queen-elizabeth-ii-1936.jpg

6.

A Sandringham-kastély kertjében található kutyatemetőben fekszik a királynő első (corgi) kutyája is, Susan. Ma is az ő leszármazottai sürögnek-forognak a királyi család körül.

7.

Ékszergyűjteményének értéke felbecsülhetetlen. Sok világhírű drágakő is az ő birtokában van, ilyen például Afrika első és második gyémántja.

queen-elizabeth-ii-filmed-her-christmas-day-message-buckingham.jpg

8.

A retikült mindig magánál tartja, hiszen nem csak praktikussági okokból, de jelzésre is használja. Amennyiben a táskát a bal karján hordja, jelentése: minden rendben van. Azonban ha átkerül a jobb karra, ezzel jelez udvarhölgyének, hogy induljanak, vagy éppen arról, hogy új beszélgetőpartnert szeretne.

9.

Amikor 1982-ben megszületett Vilmos, a királyné örömmel üdvözölte, hogy nincsenek olyan elálló fülei, mint az apjának. Egyszer azt találta mondani Károly hercegről, hogy úgy néz ki hátulról, mint egy nyitott ajtajú Rolls Royce.

1030326281.jpg

10.

Két miniszterelnöke, Tony Blair és David Cameron is uralkodása idején született.

 

CC

 

TOP interjúk a blogon:

SZÓ-FORRADALMÁROK, AKIK MIATT SZERETÜNK MAGYAROK LENNI - INTERJÚ TAKÁCS ÁKOSSAL

DIVAT A TÚLÓRA - INTERJÚ A CULTIVO ALAPÍTÓJÁVAL

TEGNAP HAZUDTAM LEGUTÓBB A KOMMENTELŐKNEK - SIXX INTERJÚ

EGÉSZ NAP MELEGÍTŐBEN - INTERJÚ GRECSÓ ZOLI KORTÁRS TÁNCOSSAL

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr957772306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása