Szuper kreatív műhely szuper hajai - interjú Lázár Józseffel

Megjelent: 2015.08.11. 07:00

A belváros közepén található egy szalon, ahol amellett, hogy százszázalékosan figyelnek a hajunk épségére, kreatív, jó fej fiatalok alkotják meg fejünk ékeit. A szóban forgó LAZAR’S fodrászai hozzáállásukkal és szakértelmükkel számtalanszor vívták már ki a divatipar elismerését, mégis emberközeliek maradtak. image_71.jpg

Colorcam: Hogy kezdted a szalon és a márka felépítését?

Lázár József: 2007-ben szereztem fodrász diplomát és meg abban az évben elkezdtem felépíteni a Lazar's alapjait. 2008-ban megnyitottuk első szalonunkat a Dohány utcában, amiben nagy segítségemre volt a családom és egy-két kollégám. Az egyre gyűlő külsős munkának, forgatásnak, fotózásnak köszönhetően szépen lassan kinőttük azt  a szalont, így a hely, annak ellenére, hogy a mai napig üzemel, kicsinek bizonyult arra, hogy mindezek mellett diákokat is oktassunk.

C.: Mik voltak a fontos szempontok?

L.J.: Ami nagyon fontos és meghatározó szempont volt a kialakításnál az az, hogy csapatban dolgozzunk. Az volt a célom, hogy ne csak a saját nevemet toljam előre, hanem hogy egy kreatív fiatalokból álló közösséget építsek fel és ezen is vagyunk rajta a mai napig.

C: Mit jelent az, hogy kreatív fiatalok?

L.J.: Ez a világ a netnek köszönhetően iszonyatosan fel van gyorsulva, ami lehetővé teszi az irányvonalak folyamatos áramlását is. Az elődeinkhez képest mi már egy kicsit más, sokkal inkább újhullámos látásmóddal rendelkezünk, amit mind hajban, mind sminkben, mind stylingban követni szeretnénk. A szalont ezért is képzeltem el egy impulzív, metropolita környezetbe, a belváros közepére, ahol mindenféle ember megfordul.

 

image_72.jpg
C.: Hogy kaptál meg külsős munkákat és hogy tudod ezt összeegyeztetni a szalon vezetésével?

L.J.: Az egész úgy indult, hogy sikerült olyan emberekkel összefutnom, akik beajánlottak különböző kis- és nagyjátékfilm, reklámfilm forgatásokra, ezt követték a fotózások, divatbemutatók. Mindegyik szegmens nagyon szimpatikus volt számomra. Mára már hasonlóan fontos szerepet töltenek be a szalonok és hogy a megrendelők mint csapat tudnak minket felkérni, ajánlani. A szalonok vezetésében hatalmas segítséget nyújt a családom, ez gyakran komoly koordinációt jelent mindannyiunk számára. 

C.: Inkább kinevelni szeretnétek a jövő fodrászait vagy be is fogadtok magatok mellé már szakmabeli társakat?

L.J.: Folyamatos castingok vannak, de sajnos nehéz olyan fodrászt integrálni, akinél minden olyan dolog passzol, amit ez az egész magában foglal, és itt nem a külsőségekre gondolok. Fontos az, hogy a jelentkező egyrészt szakmailag megfelelő legyen, másrészt olyan szemlélettel és céllal rendelkezzen, amivel az egész csapat tudjon együtt és ne csak külön alkotni.

image_73.jpg

C.: Mi a célotok?

L.J.: Effektív egy franchise a célunk, de úgy szeretnénk brandet építeni, hogy azért a minőség és az emberi oldal is szem előtt maradjon. Egy részről nagyon fontos, hogy mindig ki tudjunk bontakozni és mindig együtt tudjunk alkotni, képesek legyünk követni a trendeket. Más részről pedig azt is szem előtt szeretnénk tartani, hogy kozmopolita üzlet legyünk, ahol minél több külföldi is szívesen fordul meg.

 

Pozsgai Brigitte

Fotók: LAZAR'S 

 

Ha még több szépségtippre vágysz, olvasd el ezeket is:

GYORSAN, FESZTIVÁLOSAT : RITA ORA X RIMMEL TESZT 

A LEGMENŐBB FESZTIVÁL SZETTEK FIÚKNAK ÉS LÁNYOKNAK

BIKINIALAK HELYETT - ÖNBIZALOMTUNING NYÁRRA

FÉRFI NESZESSZER MÁSKÉPP -LUSH TERMÉKTESZT

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr247607018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása