Nánási Pál telefonos fotói és az SUHD

Megjelent: 2015.04.19. 14:17
Írta: colorcam

Unalomig ismételt címekkel lehet csak bemutatni a Samsung újdonságait. A "jövő elkezdődött" vagy a "forradalom a tévézésben" típusú mondatok mind-mind a PR bullshit kategóriába sorolhatóak, viszont ez egyszer tényleg megállják a helyüket. Bár a hajnali Family Guy-t egy 10 éves plazmán nézem, azért mindig rácsodálkozom a világra, ha hozzám kerül valami rettentően mai tv készülék. Először jött a HD, aztán a Full HD, majd az UHD és most megérkezett az SUHD. 

nanasi_s6_1.jpg

"Képzelj el egy szemkápráztató napfelkeltét, az éjszakai égbolton ragyogó millió csillagot, a telihold lágy fényét, ahogy a Csendes-óceán ragyogó samaragdzöld hullámai fölött felsejlik. Most képzeld el, hogy ezeket a legnyűgöző képeket mind kényelmes otthonodban élvezheted a Samsung legújabb SUHD TV-jének köszönhetően. A már hazánkban is elérhető SUHD televíziók mind a prémium UHD tartalmak, mind pedig a vizuális élmény tekintetében új színt visznek a televíziózásba. Ráadásul a saját házimozi élményéről sem kell lemondanod, hiszen a Samsung legújabb Galaxy S6 okostelefonnal készített Ultra HD felbontású videóid is ugyanolyan páratlan hatást keltenek a készüléken mint a Hollywoodi mozifilmek."

Mondja a Samsung.

Persze nem kell bedőlni a szokásos reklámszövegnek és a Horst Fuchs-ot is megszégyenítő szófordulatoknak. Viszont azt kell, hogy mondjam, valóban meggyőzőek voltak a készülékek. Kövezzetek meg, de tényleg. Ilyen gyönyörű színeket, ennyire mély tónusokat rég láttam (a közlemény szerint 64-szer több színt képes megjeleníteni). A Samsung szeret mindent túlszaturálttá tenni, de ez most kifejezetten előnyére vált. A televíziókon ugyanis Nánási Pál fotóművész fotóit mutatták be a sajtótájékoztatón, amiket az új S6-ossal készített.  „Fotós szemmel egyszerűen hihetetlen, hogy egy okostelefonnal ma már ilyen szenzációs képeket lehet készíteni. Számomra mindig az a döntő, amikor a képeket nagyban, kinyomtatva vagy akár a monitoron látom, hiszen az apró részletek ilyenkor látszanak igazán. Az SUHD TV még ezt is felülmúlja, a képek és a videók olyan színekben jelennek meg rajta, amit eddig még nem láthattunk” - mondta.

nanasi_s6_2.jpg

Tavaly már a Samsung és az LG is elkezdte gyártani az ívelt tévéit, idén ez folytatódik. Tényleg jól néz ki, de a belsőépítészeket csak hátráltatja a helykihasználásnál. Lényege, hogy bárhonnan nézhetjük a képernyőt, középről pedig amolyan házi IMAX érzésünk lesz. 

Jövő héten érkezik az első készülék, úgyhogy nemsokára jelentkezünk a friss ropogós teszttel.

Marci

 

Ez történt ma:

A SACHER LEGENDA NYOMÁBAN

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr247373224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.21. 00:07:56

Nánási nem fotóművész, ő egy pinafotós, aki trash celebeket fotóz. Bár lehet, hogy van, aki ezt is művészetnek tekinti.
süti beállítások módosítása