Az 5 legdurvább sminkbaki, melyet te már biztosan nem fogsz elkövetni

Megjelent: 2015.03.19. 08:00
Írta: colorcam

A neten keresgélve a legújabb 2015-ös sminktrendek után, biztosan nálatok is felbukkan egy-két nagyon vicces „fail” fotó. Sőt, rengeteg oldalon csokorba is vannak gyűjtve ezek a gyöngyszemek, viszont arra, hogy miként kerüld el ezeket a hibákat, nem adnak megoldást. Most ezekből hoztam el néhány kedvencemet, amik remélem számotokra is nagyon szórakoztatók lesznek.

gollum_make-up_photomanipulations_desktop_1440x900_wallpaper-392009_1.jpg

 

1. KONTÚROZÁS

 

img_1915.JPG

 

A kontúrozást akár élő retusálásnak is nevezhetnénk, hiszen optikailag vékonyabbá, karakteresebbé varázsolhatja arcunkat. Ám ez csak akkor igaz, ha helyesen alkalmazzuk ezt a technikát, különben pont azt emeljük ki, amit éppen el szeretnénk kendőzni. Miután a számunkra megfelelő színű alapozót vékonyan eldolgoztuk, egy, maximum két árnyalattal világosabb és sötétebb termékre lesz szükségünk. Ez lehet akár krémes vagy por állagú. Arra viszont mindenképp ügyeljünk, hogy a szem alá folyékony korrektor kerüljön és semmiképp sem a pattanások elleni, mivel az kiszárítja a bőrt, így növelve a nem kívánatos ráncokat. És itt jön a legfontosabb rész: az éles határokat körkörös mozdulatokkal egy kör alakú alapozó ecset segítségével eldolgozzuk. Végül egy üde rózsás vagy barackos pirosítót használjunk a természetesség jegyében.

 

2. HIGHLIGHT

fot.JPG

Ennél a technikánál is használjunk mattító púdert a T-zónában, hiszen nem a faggyútermeléstől szeretnénk fényesek lenni. J-Lo sminkesei ezt sajnos az idei Golden Globe átadón úgy néz ki, elmulasztották. Ahhoz, hogy visszaadjuk bőrünk természetes ragyogását, használjunk fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó bázis krémeket vagy úgynevezett highlighter-eket. Utóbbiak lehetnek folyékony, krémes vagy por állagúak.

 

3. OMBRE SZÁJ

 

img_1896.JPG

 

A smink világában is egyre nagyobb divat az ombre, azaz a színátmenet. Én személy szerint nem rajongok azért, hogy a lehető legtöbb színt elsatírozzuk a szánkon. Az ajkainknak érzékiséget kell árasztaniuk, de egy fekete/kék/zöld/hupilila kontúr pont az ellenkezőjét váltja ki a hétköznapokban. A kifutókon, divatfotókon természetesen más a helyzet, ott mindent lehet. Ha mégis ragaszkodunk ehhez a trendhez, válasszunk a rúzsunktól kicsit világosabb árnyalatot, melyet az ajkunk közepén satírozzunk el. Ezzel a technikával optikailag dúsíthatjuk ajkainkat. Részesítsük előnyben a matt rúzsokat vagy szájceruzákat, mert azok mindig tartósabbak.

 

4. CSILLOGÁS

 

img_1897.JPG

 

Főleg a téli időszakban és az ünnepek alatt részesítjük előnyben a csillogóbb sminkeket, ám egy esti, alkalmi viselethez is tökéletes tud lenni. Viszont nincs is dühítőbb, mikor az első pislogásnál az összes kis csillám lehullik a szemünk alá és beletapad a korrektorba, ahonnan csak a sminklemosó robbantja le. Ennek elkerülésére ilyenkor a szem sminkeddel kezdj, így könnyedén le tudod tisztítani a szem alatti részt. Ne felejts el szemhéj alapozót, vagy krémes szemhéjfestéket használni, majd sminkfixálóval rögzíteni. (A sminkfixáló SOHASEM a hajlakk! Ahogyan a hajunkat sem a ruha vasalóval vasaljuk. :) Ezután jöhet a már jól megtanult alapozás, kontúrozás.

 

5. FÜSTÖS SZEM

img_1907.JPG

 

A füstös smink alapját mostanra nagyjából mindenki megtanulta. A szempillák tövénél a legsötétebb, majd a mélyítő vonalig szépen elsatírozva egy árnyékot készítünk. A krémes alap lehet ceruza vagy krémes szemhéjfesték is, amelyre aztán a por kerül. Ám azt még mindig sokan elfelejtik, hogy a kulcs itt is a satírozás, mint a kontúrozásnál, hogy az éles szélek eltűnjenek. Ehhez használj egy tömörebb, kerek fejű ecsetet – a szemhéjfestékekben található kis applikátor erre teljesen alkalmatlan. Nyitott szemmel is mindig vissza kell ellenőrizni, különben úgy járhatsz, mint Tyra, akinek a sminkese minden bizonnyal sötétben és csukott szemmel készíthette el ezt a csodát. Ha nem vagy elégedett a végeredménnyel, mosd ki az ecseted sebbenzinben, majd a tiszta ecsettel menj át újra a széleken. Az alsó pillasort pedig mindig kösd össze a felsővel a külső szemzugnál, ügyelve arra, hogy ne maradjon bőrfelszín a pillasorodnál.

 

 

+1. Ráadás kommentár nélkül. Az örök kedvenc TUSVONAL. Tessék gyakorolni! :)

img_1908.JPG

Minden bizonnyal hiányérzetetek van: igen, a szemöldök kérdés. Hamarosan egy önálló posztot olvashattok róla.

 

Pacsuta Ági

 

Ha tetszett, olvasd el ezt is: 

A vörös ötven árnyalata

Myropolium - illatsziget a városban

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr777233469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása