Tudjuk mit teszel a fára - Megkóstoltuk az idei Stühmer szaloncukrokat

Megjelent: 2014.11.19. 12:24
Írta: praclee

Mi már tudjuk, mi lesz az idei sláger a karácsonyfán! Vagy legalábbis adunk hozzá tippeket, ugyanis megkóstolhattuk a Stühmer Csokoládé szaloncukrait.

05_4.jpg

 

Úgy látom, az utóbbi időben az emberek inkább vesznek kevesebb szaloncukrot, de minőségibbet, mintsem hogy az olcsó, kilós (zselés) szaloncukrot vigyék haza zsákszámra. Persze a hipermarketekben biztos továbbra is az a sláger, de a hazai gyártók erősödtek az utóbbi években.

Így van ez a Stühmernél is, ahol most új ízeket kísérleteztek ki.

Rögtön az első annyira új, hogy sajnos még mi sem tudtuk megkóstolni, pedig ez hangzik a legizgalmasabban. Csipkebogyós-diómarcipános szaloncukor. A szilvás-diómarcipánost viszont kóstoltuk, zseniális ötlet ez a kombináció! A fanyar szilva íze jól passzol a karácsonyi hangulathoz, és mivel nem édes, így simán bekaphatunk többet is.

Nagy kedvencem lett a tojáslikőrös változat, pedig tojáslikőrt még életemben nem ittam szerintem. Én örülök, hogy nem túl markáns az alkoholos érzet, inkább egy lágy selymességet érezni.

Harmadik kedvencem a Gertrúd szelet, ami lényegében csokoládémaradékokból készül, ami jelen esetben nem szégyen, hanem erény. Gondolom, ezért olyan gazdag az íze. Nekem ez volt a legkevésbé édes, és ebből tudtam volna a legtöbbet megenni.

01_5.jpg

A nugát szó hallatán mindig összeszorul a gyomrom. Az olyan kommersz. De itt sikerült egy új szintre emelni, és a mogyorókrémmel igen ízletessé varázsolni. Ez is az elsők között végzett nálam. Egyáltalán nem gejl és fojtogató, mint ahogy egy nugátos csokitól megszokhattuk. Ez nagy piros pont!

A tavalyi kedvencem, a mákos szaloncukor szintén visszatér idén.

Aki pedig maradna a hagyományos vonalon, annak ott az epres, a kókuszos, vagy éppen a narancs-fahéjas édesség, bár ezek annyira nem nyűgöztek le.

Idén is gondoltak a cukorbetegekre, nekik a diabetikus étcsokis és diabetikus mogyorókrémes változatot kínálják.

04_5.jpg

22 féle szaloncukor rengeteg. Nem is tudom, hogy választanék, hiszen mindegyik különleges és finom. Szerencsére kapható majd szaloncukor-válogatás, így nem kell megalkudnia senkinek.

 

Ha valaki igazán különleges édességet akar a fára, vagy akár ajándékba, annak bátran ajánlom a Stühmer szaloncukrait. 

 

 

Dani

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr696860561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2014.11.21. 14:01:23

Szerintem bővíteni kellene a diabetikus "családot", mivel a dolog népbetegség. Sajnos...
süti beállítások módosítása