Halál a tojásra

Megjelent: 2014.10.29. 08:00
Írta: colorcam

Se a lágy - keménytojást, se a ham and eggset nem lehet megunni. Személy szerint imádom, és nem a wannabe angolszász kultúra majmolása miatt, hanem mert Skóciában rettenetesen rákaptam az english breakfastre. Ezért is örülök az ilyen apró, de vicces kiegészítőknek, amik időről-időre megújítják az unalomig ismert kedvenc ételeket. Instant halloweeni hangulat. Ugye, hogy egy ilyen apróság mennyire feldobja az ember reggelét és reggelijét? Ráadásul a "Egg-o-matic skull" névre keresztelt tojástartó 10 zöldhasú alatt elvihető, hasonlóan testvéréhez, a szöveg alatt látható formázó eszközhöz.

egg.jpg

skull-egg-mold-egg-o-matic-4.jpg

1_7.jpg

2_3.jpg

via Amazon

Nézd meg a legvadabb halloweeni átváltozásokat ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr806837367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carradine a gardróbszekrényben 2014.10.29. 11:46:30

A második cucc, a koponya alakú keménytojás készítő izé, az hogy működik? Bele kell ütni egy tojást és állítva megfőzni benne? Néhány kérdés felmerül, például hogy miből van? Fémből, vagy műanyagból? (Hogy bírja a forralás melegét?) Mitől marad függőlegesen?

Carradine a gardróbszekrényben 2014.10.29. 11:46:52

A második cucc, a koponya alakú keménytojás készítő izé, az hogy működik? Bele kell ütni egy tojást és állítva megfőzni benne? Néhány kérdés felmerül, például hogy miből van? Fémből, vagy műanyagból? (Hogy bírja a forralás melegét?) Mitől marad függőlegesen?

Carradine a gardróbszekrényben 2014.10.29. 11:47:22

A blogmotor rohaggyon meg. Első küldés után nem mutatott semmit.

agika88 2014.10.29. 13:34:14

@Carradine a gardróbszekrényben: sztem valami szilikonos cuccból lehet.
A működését én se nagyon értem. Ha bele kell ütni, akkor sztem összekeveredik a tojássárgája a fehérjével. Vagy akkor csak a fehérjét üssem bele, hogy jól nézzen ki? passz. :D

PirosLivi 2014.10.29. 13:59:42

Ez valójában nem tojásfőző (olyan is van, de az általában sokkal kompaktabban záródik, és pl. zöldsgédarabokat tesz bele az ember, hogy ízesebb legyen a tojás, és még fura alakú is), hanem tojás FORMÁZÓ.
Hgyan működik: A tojást szépen "rendesen" megfőzöd, a megfőtt tojást megpucolod, és amíg még forró beleteszed a formázóba. A bezárt/összepattintott formázót hidegvízbe teszed negyed órára, hagyod, hogy a tojás ebben a formában hűljön ki, és amikor kibontod: tadám: ilyen alakű marad.
Kicsit fura elképzelni, de ez egy létező dolog, és működik, a tojás tényleg ilyen alakú marad...

(Akinek a gyereke válogatós, az ugye mindent megpróbál...)

colorcam 2014.10.29. 14:03:02

@Carradine a gardróbszekrényben: Először megfőzöd a tojást, meghámozod, majd beleteszed a koponya alakú tartóba ami megformázza. Kiveszed és kész is a mű :)

tra lala 2014.10.29. 14:04:23

Eloszor en sem ertettem, de a veletlenul lefelejtett amazonos linket kitalalva megvan a valasz is:

Just place a freshly cooked and peeled hard boiled egg in the mold while it's still hot and snap the lid shut. Then dunk the mold in ice cold water for a few minutes.
süti beállítások módosítása