Beats Pro - Hangok bűvöletében

Megjelent: 2014.10.21. 15:17
Írta: praclee

Már régóta ki akartam próbálni a Pro fejhallgatót, ami most a Beats jóvoltából sikerült is.

Jómagam a Studio szériát használom, anno próbálgattam a kettőt, és már akkor jobban tetszett a Pro, de egyfelől az ára, de főként az tántorított el, hogy irdatlan nagy és nehéz. Szinte már nem fér rá a nyakamra.

wallpaper_beats_pro_by_scoveridiergo-d4hqhrn.jpg

Megérkezett a méretes doboz, ami nehezebb, mint egy fél tégla. A szokásos nagyon igényes csomagolást kapjuk. Nem spórolnak semmivel, ha már 400 dollárt elkérnek érte. Egy rakás brossúrát adnak hozzá. Többnyelvű használati útmutató, csak a garancia jegy 56 oldalas. A Beats egyéb termékeiről kis katalógus, felragasztható matrica lapul a dobozban, szóval tényleg van itt minden.

Két kábelt is kapunk. Egy kontrol talkos és egy brutál vastag, zsinóros verziót. Egy ilyen készüléknél már alap, hogy a kábel cserélhető. Én ezt nagyon üdvözlöm, mivel elég sokszor beleakadok dolgokba, így kirántódik vagy a lejátszóból, vagy a fülesből. Ha ez nem lenne, akkor valószínűleg a készülék jó párszor a földön landolt volna, vagy legalábbis a kábel elszakadt volna, és most nézhetnék.

A csomagban lapul még egy 6.3 mm-es jack átalakító, egy törlőkendő és egy tok. Utóbbi bőrből és vászonból készült, és úgy néz ki, mint egy úszósapka, vagy egy kis női neszesszer. Nagyon aranyos, de se nem praktikus, se nem biztonságos. Tény, hogy a fejhallgató nagyon masszív, szerintem kibírná a földre esést, amit nem mertem kipróbálni.

04620782-photo-beats-pro-mini.jpg

Már említettem, hogy talán a legnagyobb „bajom” a készülékkel a mérete. Igaz, nincs óriási nyakam, szóval egy kosaras biztos kényelmesebben elhordja. Viszont a fejre kényelmesen rásimul, a fül részénél hatalmas, így azt is szépen körbeöleli. Én szinte egész nap ezzel rohangálok a városban, és több óra elteltével se nyomja se a fülem, se a fejem, ami egy kritikus pont az ilyen készülékeknél. Ebből jelesre vizsgázik.

Az meglepő volt, hogy nem annyira zárt, mint a Studio. Míg az szinte teljesen kiszűri a zajt, ráadásul van aktív zajszűrő, itt ez nincs, és a külső zajokat is jóval erősebben halljuk. Persze csak ha nem hallgatunk éppen semmit. Akkor ugyanis már megszűnik a kinti zaj, és élvezhetjük a zenét.

beats-by-dre-beats-pro-band-top.jpgÉs most jön a laikus rész. Beszélhetnénk ugyanis arról, hogy ilyen hertz-ek, amolyan frekvenciák és laborban mért eredmények, tömörítetlen formátumú zenék, de minek? Az emberek feldobják a telefonra az mp3 zenét, és városban közlekedve használják. Ez a legnagyobb értékesítési piac. Persze otthon is, stúdióban is jól lehet használni, de az mégis elenyésző, ahhoz képest, amire ezeket valójában használják. Így én is eltekintek ettől, és mint normális zenefogyasztó beszélek a hangképről.

beats-pro-professional-headphones.jpg
A Studio fülest sokan leszólják, mert jócskán raktak rá basszust. Én szeretem, mert többnyire olyan zenét hallgatok, ami kívánja (hip-hop, RnB). A Pro esetében jóval kiegyenlítettebb a hangkép, és apró nüanszokat is ki lehet hallani, amiket eddig észre sem vettem. Mindezt úgy, hogy metrón utazok. Sokkal tisztábban és érthetőbben szólalnak meg a hangok. Tényleg nagyon nagy élmény hallgatni egy ilyen fülesen bármit.

Ruth Brown – Looking Back c. száma közben például teljesen olyan érzése van az embernek, mintha ott ülne a zenészek között.

Mavis Staples – Eyes on the Prize c. számában a pergő sodronyát hallhatjuk kristálytisztán, ahogy zörög.

Maino – Scene 1: If Tomorrow Comes alatt pedig teljesen úgy érezhetjük magunkat, mintha a börtönben hallgatnánk Maino értekezését arról, hogy várja a holnapi szabadulást a több éves fogság után, és körülöttünk beszélgetnének az elítéltek. Már-már azt mondanám, 5.1-es mozis hang vesz körül.

Annyira szép kerek minden, hogy az ember tényleg megszereti a zenehallgatást. Nem beszélve arról, hogy otthon, csöndben csak fokozódik a hatás, és azon kapjuk magunkat, hogy nem csinálunk mást, csak zenét hallgatunk, és élvezzük.

Van még egy dolog, ami a kedvencem. Nem csak, hogy mindkét oldalán van csatlakozási lehetőség, tehát jobb- és balkezesként is örülhetünk, hanem rá tudunk kötni a másik szabad bemenetre egy másik fülest, így egyszerre ketten is tudunk zenét hallgatni, ha nincs nálunk elosztó. Sőt, használhatjuk mindkét részét bemenetként, így egyszerre két számot is hallhatunk egy időben. Nem tudom, ennek van-e gyakorlati haszna, mindenesetre nagyon mókásnak találom.

Nem olcsó a Beats Pro, de egyrészt meg kell fizetni a márkát, és a körülötte lévő nem kicsi hype-ot. Ugyanakkor tényleg nagyon össze van rakva az egész, gyönyörűen szól, és a hozzá a dobozban található plusz dolgok valahol érthetővé teszik a magasan pozícionált árát.  

Dani

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr286727607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása