Central European Fashion Days 2014 - Gombold újra!

Megjelent: 2014.10.08. 08:00

Számomra mindig nagy öröm, ha bármiféle-fajta divateseményt szerveznek meg kis hazánkban. Az ezévi Gombold újra!, ami egyben a Central European Fashion Days is, kivételes nagy büszkeségre ad okot. Nemrégen a bécsi divathéten járt a Colorcam mini különítménye, aminél a magyar változat sokkal szebbnek és összetettebbnek tűnik. Ezt természetesen minden elfogultság nélkül mondom.

central2.jpg

Stylist barátaimmal, és a divat iránt fogékonyakkal sokat beszélgettem az eseményen, és mindenkinek az volt a meglátása, hogy ha nem tudnánk melyik országban rendezik az eseményt, és csak a képek alapján kellene megtippelni, akkor akármelyik nyugat-európai ország szóba jöhetne.

central3.jpg

Az esemény alapkoncepciója az, hogy a közép-európai kezdő divattervezők lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, sőt, a három díjazott még igen nagy pénznyereményt (10.000 euró) – meg persze személyes támogatást is – kap a szervezőktől.

central4.jpg

A döntősök az én meglátásom szerint is a mezőny legjobbjai voltak. A legeslegjobban a szívemhez közelálló mini kollekció NOVEMBER névre hallgat – amit a prágai bársonyos forradalom szabadságharcosai inspiráltak -  azonos nevű tervezőgárdával. Férfiruhákról van szó, nem is akármilyenekről. A Design Terminál Legjobb Magyar Tervezői Díját kapták érte. Gratulálok Hársfalvi Réka, Schütz Nikolett, Szenteczki Boldizsár!

central6.jpgcentral5.jpg

A „CEFD Visegrád Award” díj nyertese a lengyel Domi Grzybek lett nekem kissé kaotikusnak tűnő kollekciójával. A zsűrinek mindenesetre elnyerte a tetszését a meseszerű ruhákkal.

central.jpg

Szerkesztő kolléganőmet a Bridget&Olivia öltöztette, népszerű is volt a fotósok körében. Köszönjük a szuper outfitet!

Összességében imádtam a „magyar divathetet”, minél több ilyet kívánok Magyarországra, hajrá!

Nikolett N. styling

 

Haverkodjunk Facebookon is: www.facebook.com/colorcammag

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben, vagy írj a hello@colorcam.hu-ra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr226767091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása