Ott voltunk - Mq Vienna Fashion Week

Megjelent: 2014.10.02. 16:21

Jöttünk, láttunk, visszatérünk jövőre is!

Stylistként próbálok a legtöbb divateseményen részt venni, ezek alól a külföldi divatfővárosok divathetei sem kivételek. Bécs amúgy is csodálatos számomra, nemhogy az Mq Vienna Fashion Week alatt.

mq7.jpg

Szerkesztő kolléganőmmel voltunk jónéhány divatbemutatón, a legtöbb igéretes volt, egyetlen egy nem, amit most nem nevezünk nevén ( nem Voldemort ) óriási csalódást okozott.

A nekem leginkább tetsző külföldi divatház – a magyar tervezőkkel abszolút mértékben elfogult vagyok – a Prototype Schumacher, aki a kék és fekete színt emelte új magaslatokba a divat egén.

mq3.jpgmq2.jpgmq4.jpg

A szervezésben a tavalyihoz képest voltak kisebb-nagyobb problémák. Szinte mindegyik divatbemutató 15-20 perces csúszással indult, volt amikor előreengedtek mint sajtóst, volt hogy nem, volt hogy elkérték még a személyinket is, mielőtt beléptünk volna a sátorba, de olyan alkalom is akadt, hogy szinte a karszalagunkat sem nézték meg. Tavaly ilyen például nem fordult elő.

Összességében egyébként tetszett a divathét, a legszuperebb élményem a „Modeschule Michelbeuern” divatiskola diákjainak bemutatóján ért, mindegyik ruhaköltemény megálmodója tehetséges, összetett gondolkodású és maximalista. De mi mást várnánk egy osztrák divathallgatótól?

mq1.jpg

Akinek a ruháit csak a vásáron láttam sajnos, a bemutatóra már nem sikerült becsatlakoznom, a Manufaktur Herzblut, egy olyan víziót tárt elénk, ami szinte leírhatatlan, látni kell őket és kész. Itt  szinte minden fekete, rengeteg a fűző, és a sok-sok részlet eszményien kidolgozott minden egyes darabon.

mq6.jpgmq5.jpg

Begyűjtöttem az általam legtehetségesebb tervezőknek ítéltek névjegykártyáit, remélem sikerül a legjobbakkal kollaborálni. 

Külön köszönet az Orangeways-nek, hogy biztosították a kijutásunkat, az út szuper gyors és zökkenőmentes volt! Ezer puszi a Moi Moi tervezőjének, aki egy számomra tervezett pólóval örvendeztetett meg! Róla még sokat fogtok hallani, nemsokára interjút készítek vele.

Jön az ősz, keressétek ti is az újdonságokat az üzletekben és a tervezőknél, ez a szezon tele van meglepő újdonságokkal!

Nikolett N. styling

 

Haverkodjunk Facebookon is: www.facebook.com/colorcammag

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben, vagy írj a hello@colorcam.hu-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr726753379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása