webOS - elindult valami

Megjelent: 2014.07.14. 12:18
Írta: colorcam

Végre elindult valami, ami tényleg hasznos lehet a TV előtt gyakran megforduló felhasználók számára. Akinek a webOS nem mond semmit, most figyeljen.

webos_1.jpg

Pár napja meghívást kaptam az LG székházba, ahola legújabb smart tévéken mutatta be Tóth Máté a webOS-re keresztelt operációs rendszert. Nem kell túlgondolni a dolgokat, nem science fictionról van szó, inkább egy végtelenül felhasználóbarát kezelőfelületről. Örültem, hogy végre tényleges újítás történt és mertek belenyúlni a TV alapját adó menürendszerbe. Egyrészt azért volt ez fontos, mert a 10 éve vásárolt plazma tévémben már a mostaniakhoz hasonló menü volt, másrészt pedig mert a Smart tévék sosem tudták igazán a felhasználóikat arra csábítani, hogy tényleg kihasználják a bennük rejlő tartalmakat. 

lg-webos-recent-theverge-1_1020.jpg

Az elmúlt időszakban már bevált Magic Remote távirányítót kaptam kézbe, amin ezúttal sokkal könnyebben kiigazodtam. A középső görgethető gomb, megfelel az "OK"-nak. A házikó lenyomásával pedig nem egy Netcastos tévéhez hasonló katyvaszba kerülünk, hanem egy alulról felúszó menüsort kapunk. Az itt található ikonokat igazgathatjuk, rendezgethetjük, kialakíthatjuk kedvenc listánkat.

0108_lg_smart_6.JPG

Egyszerűség. Ez jellemzi a webOS-t. Nem kell perceket eltöltenünk a megfelelő alkalmazás megkeresésével, a HDMI beállítások megtalálásával. Minden ott van ahol kell, ráadásul transzparensen, így egy pillanatra sem veszítjük szem elől kedvenc műsorunkat. Úgy tűnhet semmi újítás nem történt a könnyebb kezelhetőségen kívül. Ez így is van, de higgyétek el, ha egyszer leültök a bemutatóteremben, vagy esetleg majd a saját webOS képes Smart készüléketek elé, meg fogtok lepődni. A webOS forradalmasítja a tévénézést és hozzájárul a valódi smart élményhez. 

Web_OS_screenshot.jpg

Egyelőre mi is csak egy rövid ideig nyomogathattunk az új op. rendszert. Amint az LG meglep minket egy webOS alapú TV-vel, bővebben is foglalkozunk a témával.

Haverkodjunk Facebookon is: https://www.facebook.com/colorcammag

További képek Instán: http://instagram.com/colorcammagazine

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr776500667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása