Jazzfesztivál Bánk – örömzene a tóparton

Megjelent: 2014.07.11. 17:23

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a nógrádi településen, Bánkon, a Louis Amstrong Jazzfesztivált, amelyre szombat este a Colorcam is ellátogatott. A programok már péntek este elkezdődtek, mégpedig Joe Murányi szobrának felavatásával a tó partján, a nagyszínpad közelében. A magyar származású amerikai jazz-klarinétos Louis Amstrong utolsó, és egyetlen fehér klarinétosa volt (!), 2012-ig pedig a bánki fesztivál házigazdája és kiemelt fellépője.

BANK.jpg

Vasárnap délutánig élvezhették a jazz rajongók két helyszínen: a tóparton illetve a Tó Wellness Hotelben a nemzetközi zenészek előadásait. A hivatalos programok után egy-egy Jam Session keretében örömzene várta a jazz szerelmeseit. A házigazdák idén is Scott Robinson (USA) és Rókusfalvy Pál voltak.

image (3).jpeg

Aki kicsit is szereti ezt a zenei stílust, mindenképpen látogasson el jövő nyáron a rendezvényre, mert a fellépők fantasztikus hangulatot teremtenek, amelyet csak fokoz a természet szépsége, végtelen nyugalma és egyszerűsége. Romantikus programnak is kiváló: miközben a tóparton a lemenő nap fényében andalgunk, a háttérben úgy szól a muzsika aláfestésként, ahogy az egyébként csak a szerelmes filmekben lehetséges. Aki szívesen táncol, az megteheti a színpad melletti kis pódiumon, és hát ki gondolná, hogy egy mackós testalkatú, izompólós apuka hobbija a charleston?

image (4).jpeg

Szóval jövőre is irány Bánk, ha szívesen kimozdunánk egy estére a városi pörgésből. Csak hagyjuk magunkat elvarázsolni…

farkaspanni

 

Haverkodjunk Facebookon is: https://www.facebook.com/colorcammag

További képek Instán: http://instagram.com/colorcammagazine

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr196463709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása