Nincs ott a Star Wars az újra nézném TOP10-ben

Megjelent: 2014.07.08. 21:08
Írta: colorcam

Ezt a kérdést tették fel abban a kutatásban, amely az európai közönség filmnézési szokásait vizsgálta. A Star Wars kimaradt a TOP 10-ből.

walker_cinema_004_hi.png

A felmérésben a válaszadókat arra kérték, hogy nevezzék meg azokat az elmúlt 20 évben készült alkotásokat az online filmes adatbázis, az Internet Movie Database (IMDB) Top 30-as listájáról, amelyeket legszívesebben moziban tekintenének meg, függetlenül attól, hogy látták-e már az adott alkotást, vagy sem. Érdekesség: a Top 10-ből olyan filmek maradtak ki, mint a Csillagok háborúja, és a Keresztapa-széria.

A nemeket figyelembe véve az látszik, hogy a férfi nézők listája megegyezik az összesített 10-es rangsorral, ám a női filmrajongóknál a Tolkien trilógiát a Halálsoron című dráma követi. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a férfiak inkább az akciódús alkotásokat, míg a nők az érzelemgazdag, drámai elemekben bővelkedő filmeket – mint például a francia Életrevalók - részesítik előnyben. Az X generáció tagjainak – a mostani 40-es, 50-es éveikben járók – válaszai alapján készült listába bekerült a Ponyvaregény és a Hetedik című kasszasiker is. A fiatalabb Y generáció tagjainál – 30 alattiak – viszont az Eredet című Leonardo DiCaprio film került be a Top 10-be, a gyermekes válaszadóknál pedig a Toy Story 3 is a kedvenc moziélmények közé tartozik. A Mátrix azonban minden korcsoportnál és nemnél jól teljesített.

TOP 10 film, amit az európai nézők legszívesebben moziban néznének meg:

1.  A gyűrűk ura: A két torony

2.  A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége

3. A gyűrűk ura: A király visszatér

4. Gladiátor

5. Mátrix

6. Ryan közlegény megmentése

7. Forrest Gump

8. Halálsoron

9. A sötét lovag

10. A sötét lovag - Felemelkedés

                                

*A független Kantar media intézet Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban, országonként 1000 16 és 64 év közötti válaszadót kérdezett meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr826471149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása