Tengerparti hangulat a Velencei-tónál

Megjelent: 2014.06.24. 13:09
Írta: colorcam

A belföldi nyaralásról legtöbbünknek egyből a Balaton jut eszébe, ám a Velencei-tó is számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat a nyaralni vágyóknak. Ez különösen igaz, hiszen idén májustól 14 ezer négyzetméternyi tengerparti hangulat várja a velencei szabad-strandra érkezőket.

velence.jpg

A fehér homokos talajú partot napágyak és napernyők teszik még idillibbé. A Velence Korzó egy igazán gyermek és családbarát üdülőhely, hiszen a partszakasz mentén közvetlenül a sekély vízbe lehet sétálni, távolabb pedig gondozott füves terület és két korszerű játszótér teszi még élvezetesebbé a gyerkőcök nyaralását. A sportos kedvűeket új sportpályák csalogatják, amelyek versenyek lebonyolítására is alkalmasak. A tavi hajózás szerelmeseinek megépített kikötő, pedig egy hangulatos gyaloghídon keresztül közelíthető meg.

A sétány mellett helyet kapott egy gyönyörű kilátással büszkélkedő nyitott valamint a fedett korzó is, ami csaknem harminc, széles választékú üzletnek, fagylaltozónak és kávézónak ad otthont, de ezek előreláthatólag csak júliusban nyitnak ki. A központi épületben kialakítottak egy 120 fő befogadására alkalmas panorámás dísztermet, mely a jövőben Velence város új házasságkötő termeként is funkcionál. A külső rendezvénytér mellett egy zenélő szökőkút szórakoztatja a tóhoz érkezőket. 

velence_kapuja_2.jpg

A riviérát idéző korzó építési munkálatai 2010-ben kezdődtek el. A több mint két milliárd forintos létesítménynek köszönhetően, várhatóan sokkal több turista érkezik a Velencei-tóhoz, így pedig jó esély van a négy évszakos turizmus megvalósítására.

Az új partszakasz közel van az autópályához, a vasútállomástól pedig néhány percnyi séta választja el. A látogatók számára nemcsak a strand, de a mellette fekvő 400 férőhelyes parkoló és a kerékpártároló használata is ingyenes.

Daróczi Balázs

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr596376177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

min 2014.06.24. 18:39:54

a velencei tó szégyene...

fda 2014.06.24. 21:01:41

Ha olyan szép, akkor fotók helyett miért gagyi látványrajzok vannak?

padlogaz 2014.06.25. 10:17:43

hmm, egész jónak tűnik, hétvégén megnézem.

Globetrotter2014 2014.06.27. 11:29:36

Asszem mi is kinézünk valamikor. Jó lenne pár igazi kép is...
süti beállítások módosítása