Okosmikróé a jövő?

Megjelent: 2014.03.31. 15:44
Írta: colorcam

Pár hete elég jó fej volt a Samsung és megdobott bennünket egy amolyan hibrid mikróval. A dolog szépsége azonban nem csak ez volt. Ugyanis a készülék mellé adtak mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, fűszert stb. és egy recept könyvet. Így tényleg tesztelni lehetett a mikrót, nem csak a reggeli kávé melegítést gyakorolhattuk vele. 

back_to_the_future.jpg

Amikor megjött a miki, felkerült a 'régi' helyére a konyhapultra. Méretes darab ezért épphogy elfért. Amolyan mini sütő. Kialakításra semmi extra, a gombok hagyományosak, nem érintéssel vezérelhetők. Egyébként a kezelése nagyon egyszerű, érettségi nélkül is menni fog. Belül a jó öreg üveg forgótányér köszönti a látogatót, illetve két rács, az egyik alacsonyabb, a másik magasabb, plusz egy serpenyő. Ha megveszed 5 év garit is kapsz.

A mikrót alapvetően melegítésre használjuk, ezért az okos funkciókat félre is tettük és csak egyszeri parasztgyerekként raktuk be a popcornt pattogtatni, a levest és a csirke+rizs kombót melegíteni. Régi probléma ugyanis, hogy a popcorn nem pattog ki teljesen, a leves/főzelék pedig nem melegszik át teljesen. A teszt finishébe érve realizáltuk, nincs különbség. Vagy itt is növelünk az időn és forrásig hevítjük a levest, vagy megelégszünk a langyos állaggal.

 

A okosság a sütés résznél játszik nagyobb szerepet. Csirke as usual, be a mikróba, de ezúttal nyersen. Megkenve pestoval, tetjére paradicsom, sajt, só, bors, oregánó. Az eredmény szépen megbarnult, átsült hús, egészen gusztusos és ízre is finom. Édességet is próbáltunk, méghozzá a jó öreg browniet. Itt érdemes többször ránézni a mikróra, nehogy megégjen a süti teteje. A végeredmény itt is ötös, hozza a sütőtől elvárható minőséget.

MC32F606TCT-EO-886021-0.jpg

Funkciók:

Okos sütés

Elvileg olyan beépített szenzorokkal rendelkezik a gép, amely megállapítja és felméri, hogy mikorra készül el az étel, így nincs túlmelegítés. A teszt során kiderült, hogy nem működik a funkció kifogástalanul, sütés/melegítés közben, érdemes néha odakacsintani az ételre. Az viszont tökjó, hogy olaj nélkül süthetünk (mi is így tettünk a csirkével). Érdekesség, hogy keleszthetünk is, a megfelelő beállítások után.

Grill funkció

Ez talán már elvárás. A legtöbb mikró rendelkezik grill funkcióval, itt sem maradhatott ki. Pizza, kolbász stb. ezek esetén ezt a funkciót érdemes élesíteni.

Hőlégbefúvás

Itt lép be a légkeveréses üzemmód is, amit a 'nagy' sütökből már jól ismerhetünk. A Samu helyettesítheti a nagy testvért ugyanolyan hatásfokkal, de kevesebb energiával. Persze max. 2 főre.

Egyenletes melegítés

A hagyományos mikrohullámú sütők 2 ponton melegítenek, ezzel szemben az okoskészülék 3 ponton. Van itt egy jól hangzó TDS is, ami az egyenletes melegítésért felelős.

 

9435274.jpg

 

Összegzés

Még mindig nem értünk el a vissza a jövőbe utópisztikus elképzeléseihez. Az okosmikró nem is olyan okos, inkább hibrid. Jól hozza az alapfunkciókat, ráadásul sütőként és grillként is használható. Mi azt hittük többet kapunk az extrákból. Elég menő lett volna, ha Wi-Fit építettek volna bele, és telefonról is állíthattuk volna a melegítési időt, adott esetben a telefonra telepített applikáció jelzett volna, hogy elkészült az étel. Például. 

Ár: 94.000 Ft

Névtelen.jpg

Köszi a cuccokért Samsung! Pacsi!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr425883198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.31. 20:12:08

94 ezer? Az azért egy kicsit sok érte. Ezekkel az extrákkal 30-40 körül még okés lenne. Más kérdés hogy valszeg nem lenne kihasználva, szóval erősen megfontolandó ér-e ennyit az "okos" cucc.

lavór 2014.04.01. 11:13:29

Pár éve már nem újdonság ezzel a szolgáltatással mikrót venni. Nem egy cég árul ilyen készülékeket.Pont a Samsung nem értékesíti Magyarországon a prémiumkategóriás mikróit. Valószínűleg az alacsony eladási darabszám miatt.
Ebben a termékkategóriában is többnyire a legolcsóbb termékek a kelendők. Technikai részről jó lett volna tudni például, hogy milyen teljesítményű a mikró, milyen fűtőszállal rendelkezik a sütő (ma már a halogén lenne az alap). Hány literes a készülék befogadóképessége...
süti beállítások módosítása