Mobile World Congress - Ütőképes termékpalettával képviselteti magát az ASUS

Megjelent: 2014.02.27. 00:21
Írta: colorcam

A Magyarországon leginkább laptopjairól ismert gyártó egész jó mobilokat hozott Barcelonába, melyek kényelmesen ki is próbálhatóak ízléses standjánál.

padfone.jpg

 A PadFone egyébként is mindig egy jó ötletnek tűnt praktikussága miatt. Ha egy kütyü mobiltelefonként és tabletként is ugyanúgy használható, ráadásul Android fut rajta már eleve nem lehet olyan rossz. Egy dolgot nem sikerült a eltalálniuk ASUS-éknak korábban vele: ez pedig az ár, ami meggátolta, hogy szélesebb körben elterjedjen. Azt nem tudni még, hogy ez most hogy fog alakulni, az azonban biztos, hogy megérkezett az új PadFone mini.

 A készülék egy 4 colos okostelefonból áll, mely a mostanában megszokott 7 colos tabletté alakítható át. A PadFone miniben egy 1,6 GHz-es Intel Atom Z2560 processzor ketyeg, ami a gyártó  - és a teljesítménytesztek szerint is - méltó kihívója a felső kategóriás négy-, és nyolcmagos megoldásoknak, ráadásul az akkut sem terheli meg használat közben annyira, mint azok.

 A PadFone mini telefon részének 800x480 pixeles felbontású kijelzője talán kicsit gyengének tűnik manapság, de 7 colos tabletre kiegészítve, már egy vállalható 1280x800-as felbontással találkozunk.

zenfone2.jpg

 A készüléknek 8 GB-os belső tárhelye van, mely microSD-vel 64 GB-ig bővíthető. A kamerája a maga 8 MP-elével a középmezőnybe tartozik inkább mint a felső kategóriába, viszont beépítettek egy inkább érdekes, mint különösebben hasznos funkciót, mellyel extrém sötétben is tudunk a teljesen fekete helyett nagyon zajos, de legalább látható képet készíteni.

 Hagyományos mobiltelefonok terén a gyártó a ZenFone termékcsalád név alatt dob piacra három készüléket. ZenFone 4, Zenfone 5, nem túl fantáziadúsan ZenFone 6 néven. A számok nemes egyszerűséggel a kijelző méretére utalnak, mellyel párhuzamosan erősebb hardverrel is lehet találkozni az egyes típusokban.

 A legkisebb ZenFone is négynagos, benne egy 1,2 GHz-es négymagos Intel Atom Processzor és 1 GB Ram kapott helyet. Memóriája 64 Gb-ig bővíthető microSD-vel, alaphangon 8GB-os. Fényképezője 5 MP-t tud, előlapi kamera viszont nincs benne.

zenfone3.jpg

 A középső ZenFone már 2 GH-es processzorral, de szintén 1 GB RAM-mal támad, a belső tárhely pedig opcionálisan választható 8 és 16 GB közül. Kamerája a PadFone mini-hez hasonlóan 8 MP-eles, azonban már azt a kategóriát célozza meg, ahonnan már tényleg eléggé hiányzik az előlapi kamera.

 A ZenFone 6 megkapott mindent, amit elvárhatunk egy csúcskategóriás mobiltól. A 2 GHz-es Intel Atom-on túl benne már 2 GB RAM van és a 13 MP-eles főkamera mellett az előlapon is helyet kapott egy 2 MP-eles.

zenfone.jpg

A gyártó energiatakarékos processzorainak és akkumulátorainak köszönhetően mindegyik készülék esetében a hosszú üzemidőt emelte ki, a már említett éjjeli fényképezésen túl. Emellett első ránézésre mindegyik kellemes kis készülék benyomását keltette. Az, hogy mennyire fogunk velük Magyarországon találkozni, viszont nagy részben, akárcsak a PadFone esetében az árazásukon múlik.

 Nem hatott a Nexus 7 után az újdonság varázsával a FonePad 7, de meg kell említeni, hogy egy nagyon jó kis 7 colos Tabletről van szó, a tableteknél ráadásul az ár-érték arányt is egész jól belőtte az ASUS.

A Mobile World Congressről a VIP-PHONE csapata tudósít. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr865834569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása