Online fotósközösség a Facebookon

Megjelent: 2013.11.04. 15:21
Írta: colorcam

A tapasztalat az mutatja, hogy a legtöbb fotós portál nem több, mint öntömjénezés. Bár Magyarországon a fotozz.hu komoly sikereket ért el, a külföldi oldalakon rendre nem kapunk kritikát, csak pozitív jelzőket. Általában cserébe a "kedves" felhasználók egy hasonlóan nyájas visszajelzést várnak saját fotóira. Éppen ezért kezdődött el a zárt csoportok létrehozása Facebookon. 

free.jpg

Lajtavári Adrienn a "KÉPmutató-másKÉP(P)" csoport létrehozója is hasonló okokból használta a Facebook ezen lehetőségét.

"Nagyjából 5 éve fotózom hobbi szinten. Eleinte én is, ahogy sokan mások, a különböző online fotós csoportokhoz, közösségekhez csatlakoztam, de mindig zavartak a komoly szabályok, nem értettem, hogy egy olyan közösségben ahol azonos érdeklődésű emberek töltik a napjaik nagy részét, miért nem lehet önzetlenül segíteni egymásnak. Kétségtelen, hogy és is nagyon sokat tanultam ezeken az oldalakon, van jó néhány fotós, akiknek sokat köszönhetek, és akikkel még mindig együtt szerkesztek oldalakat, de a saját csoportomat valahogy egészen másképp képzeltem el… Néhány hónappal ezelőtt ezektől a gondolatoktól vezérelve, meg is alapítottam, aminek szerkesztésében hozzám hasonló mentalitású hobbifotósok segítenek.

lajt.jpg

A csoportban folyamatosan kreatív pályázatokat indítunk, szakmai zsűrivel, (nem titkolt célom, hogy minél többet foglalkozzunk, a fotográfia művészeti ágazataival is) tematikus feladatokat találunk ki hétről-hétre, és vitaesteket tartunk egy-egy fotózással kapcsolatos megosztó témakörben.

Egészen hamar kialakult egy nagyon jó közösség, és most már az első fotós találkozó után, bátran ki merem jelenteni, komoly barátságok is köttetnek.

Önzésre a világon és sajnos a fotós társadalomban is bőven van példa, nekem/nekünk célunk, hogy fejlődjünk együtt, és ez (szerencsére) működik!

Álmodva egy nagyot, a sikeres fotós találkozó után, jövő nyárra elkezdtük szervezni az első Fotós táborunkat is… a csoportban hamarosan olvashatóak lesznek a részletek."

Csekkold őket itt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr1005614342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása