BMW i8 - Álomból realitás

Megjelent: 2013.08.11. 13:13
Írta: colorcam

Amikor jó pár éve láttuk a "How to steal jewellery" bemutatófilmet az i8 vízióról, még nem hittünk benne, hogy valóban megvalósul a terv. Szerencsére másképp történt, olyannyira, hogy a futurisztikus szuperautó szeptemberben be is mutatkozik Frankfurtban.

2013-bmw-i8-concept-spyder-5.jpg

A BMW ezzel elindítja a piacon az i széria zászlóshajóját, belépve ezzel egy olyan területre, ami még csak most kezd kibontakozni igazán. Sportkocsiba villanymotor? Csak először hangzik furán. A hibrid kivitel nem csak takarékosságot jelent (bár az i8-nál személy szerint nem venném le a lábam a gázról:) ), hanem kedvezőbb nyomatékleadást is.  A másfél literes, háromhengeres turbómotor logikusan a hátsó kerék meghajtásáért felelős, míg az elsőket a villanymotor hajtja. A 400 lóerős i8-at 50 millió körüli áron kaparinthatjuk majd meg.

bmw-i8-concept-specs.jpg

2012-BMW-i8-Spyder-Concept-Rear-Angle-Door-Open.jpg

BMW-i8-Concept-Spyder-Wheel-Design.jpg

2012_bmw_i8_concept_spyder_03-0402.jpg

bmw-bringing-i3-and-i8-concepts-to-tokyo_9.jpg

bmw-bringing-i3-and-i8-concepts-to-tokyo_8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr645448557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása