Windows Phone 8S by HTC - Olcsón okosat

Megjelent: 2013.07.30. 13:50
Írta: colorcam

Még soha nem volt lehetőségem Windows mobilt hosszabb ideig tesztelni, így nagyon örültem mikor a HTC 8S telót (Windows Phone 8S by HTC) megkaptam.

wpid-HTC-WP-8S-2V-blue_1.png

Ez a modell leginkább a 8X-re keresztelt csúcskategóriás modell kistestvére. A gyártók a csomagolásra manapság egyre kevesebbet költenek, így ez a készülék is egy kis papírdobozban érkezett (sokak által szappantartónak is emlegetett), benne az általános tartozékokkal, ami egy töltőt és egy headset-et, valamint a fél kg-nyi tájékoztatót foglal magába. A telefon formailag szerintem nagyon eltalált, ergonómiailag is kifogástalan, és több színösszeállításban is kapható.

htc-windows-phone-HTC-8S-6.jpg
A felhasznált anyagoknak és a 4”-os kijelző méretnek köszönhetően nagyon kényelmesen lehet használni, nincs meg az a „tepsifeeling”, ami a 4,5” méretnél éreztem és a Windows operációs rendszer is elég jól muzsikált rajta. Ezen csodálkoztam is kicsit, hiszen a telefon 4GB memóriát tartalmaz, amiből ugye az operációs rendszer rögtön leszív 3,3-at, így összesen 700 MB szabad memóriakapacitás marad a zenék, képek és minden más számára. Persze SD kártyával bővíthető a telefon, de sajnos a Windows 8 operációs ellátott készülékek nem támogatják a memóriakártyára történő alkalmazástelepítést, ami szerintem elég nagy hátrány, hiszen nagyon behatárolja az alkalmazások adta lehetőségeket. Néhány nagyobb app használatával installáláskor gyakran bele is futottam a nem áll rendelkezésre elegendő tárhely üzenetbe. Tegyük hozzá, hogy pont ebben a tekintetben a Windowsnak még van hova fejlődnie az Andoridhoz képest, de erről elég hosszasan lehetne még írogatni, hogy melyik operációs rendszer miért jobb. Felhasználás szempontjából mindkettőnek megvannak a pozitív és negatív tulajdonságai is.

HTC-Windows-Phone-8s-images.jpg 

Térjünk vissza a telefonra.

A kijelző egy 4”-os kapacitív, multi-touch Super LCD, ami  WVGA felbontásával elmarad a többi hasonló kategóriás modellektől, de szerintem egyáltalán nem zavaró, főleg a Windowsos cseppeket használva.

A készülék jobb oldalán találhatóak az általános gombok: hangerő, kamera. A jobb felső sarokban a 3,5” jack dugó, és a bekapcsoló gomb.
A telefon már a manapság egyre jobban elterjedt MicroSim kártyával működik, ami a készülék alján található, színes fedlap alatti nyílásba illeszthető.
Processzor terén egy ARMv7 utasításkészletű, kétmagos, magonként 1Ghz órajelű Krait processzort kapunk. A grafikus megjelenítésért pedig egy Adreno 305 grafikus gyorsító felelős, amely legfeljebb csak 720p felvételeket kezel, és ennél nagyobbat sem lejátszani sem rögzíteni nem képes.  A fényképezéshez egy 5MPixeles autófókuszos egységet kapunk, LED segédfénnyel. Az tény, hogy nem fotózásra és videó-rögzítésre lett kitalálva a telefon - főleg éjszaki dolgokról kell lemondanunk - hiszen ennél vannak sokkal jobb modellek is, de ha éppen meg akarunk örökíteni egy pillanatot, akkor tökéletesen megfelel és az automatikus képjavító elég szépen korrigálja az esetleges hibákat.

HTC-Windows-Phone-8X-review-back.jpg

Hangzás tekintetében is átlagos a telefon. A HTC itt sem hagyta ki a Beats Audio-t, de ennek élvezéséhez mindenképp egy komolyabb füles szükséges, hiszen a gyári tartozékként kínált fülhallgató nem nagy szám. Kihangosítva elég közepes minőséget produkál a hangszóró, de pl. nálam ez egyáltalán nem számít nagy hátránynak. Elvégre nem a villamoson ülve szoktam hallgatni a Nótár Mary-t. :)

A telefon akkumulátora átlagos használat mellett kb. egy napig bírta.

Összességében nekem pozitív élményem volt a telefonnal kapcsolatosan. A formaterv és az anyagválasztás kifogástalan, és ez ellensúlyozta a sok tekintetben közepes tulajdonságokkal felszerelt telefon hátrányait. Ha valaki szereti a Windows által nyújtott stabilitást, kötöttséget és nem a napi szintű alkalmazások böngészése miatt vesz telefont, akkor Windows Phone 8S by HTC egy jó választás lehet számára, hiszen a mai piacon ez az egyik legolcsóbb W8-as telefon.

Ár: 60.000 Ft

A tesztkészüléket köszönjük a VIP-PHONE mobiltelefon szaküzletnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr775431824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.08.01. 03:11:37

Oké, hozzászólok.A színe q szép, ez kétségtelen.

zagarfan 2013.08.01. 11:45:16

Én pont az alkalmazás telepítés problémája miatt nem szeretem... Meg persze a HTC se nagyon aktivizálja magát a felhasználók elvarázsolása terén... Ezeket leszámítva tényleg pöpec készülék!
De, ha legközelebb WP8 telefont veszek - az csakis Nokia lesz!
süti beállítások módosítása