Fujitsu Q702 hybrid tablet - Ami sok, az sokk

Megjelent: 2013.06.01. 13:44

Elég kézenfekvő dolog ez a hibrid laptop/tablet téma, mivel véleményem szerint ezek a túlméretezett érintőkijelzők lesznek rövid időn belül a pici netbookok hóhérjai. Mikor még nem fogtam ilyet a kezembe, úgy képzeltem el a számomra ideális darabot, hogy van egy teljes értékű táblagépem, amely mind méretében, mind tudásában piacképes, és van hozzá egy dokkolóm, amelyhez csatlakoztatom, így lesz egy teljes értékű számítógépem, mintegy kijelzővé alakítva a tabit. A másik elképzelésem, a buta verzió, igazából a cucchoz kapcsolható billentyűzetet jelenti, csak valamiért úgy hívják, hogy hibrid.

Lifebook_Q702_main_a.jpg

Ehhez képest a Fujitsu mérnökei megalkották ezt a tökéletességgel felesleges és borzalmas koncepciót. Van egy közepesen szar tablet, amely konkrétan nagyobb, mint Hajdu Péter arca, és hozzá egy vékony, nyeszlett kis billentyűzet. Innentől kezdve van egy hordozható méretű billentyűnk, meg egy ormótlan táblagépünk, amelyet külön soha az életben nem akarunk használni. De oké, még így is tudnék sorolni pár előnyt, ha legalább működne a koncepció. De az egészet megciánozza az érintőkijelző (állítólag a Fujitsu saját fejlesztése), amely az első érintős Nokia telefonok világát idézte bennem, vagyis mindenhova kattint, ahova nem akarom. És mindezt közel fél mihályért teheted a magadévá. Ez volt az a pont, amikor arra tudtam csak gondolni, hogy:

 wtf.jpg

Tény, hogy van benne minden: USB2.0 USB3.0 HDMI SD olvasó. A hardveres rész sem hagy semmi kivetni valót maga után, Intel Ivy Bridge Core i3 vagy i5 processzor pörög, 4 GB memória és egy max 256 GB kapacitású SSD. A megjelenítést a processzorban fellelhető HD Graphics 4000-es IGP végzi. Leírva mesés. A 1366x768 pixeles LED kijelzőért voltak még nagyon oda, hogy fú, de színes, meg csomó szögből jól látszik, de a fényereje valami szörnyű volt (igen, miután feltekertem, még akkor is). De ez a legkevesebb. Miért vegyek meg egy olyan hibrid dolgot, ami külön-külön nem jó? Ha külön a tablet élmény már nem jó, semmi értelme, mert ennyi pénzért elég bika kis laposokat lehet már kapni. Ha meg csak tabit akarunk, ezen a pénzen alapjárton 4-et kapunk. Egyetlen pozitívuma a hosszú üzemidő, amelyet még meghosszabbíthatunk, ha rádobjuk a billentyűzetre, mert abban is van plusz aksi. Szóval azért bírja rendesen. Ja, meg a toll, amely hozzá van, az még poén… Drága poén.

29306_STYLISTIC_Q702_-_right_side__with_reflection__branded_screen_-580x405.jpg

Összességében én a hibrid műfajban látok jövőt, meg egy csomó lehetőséget, de csiszolni kell még az ötleten, és megtalálni azt a középutat, amely minden oldalról felhasználhatóvá teszi a gépet.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr15338932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása