Szipál Martin és a geometria

Megjelent: 2013.05.31. 00:10
Írta: colorcam

Tegnap az Ingyenes fotóelőadások által rendezett eseményen nekünk is volt szerencsénk jelen lenni. Szipál Martin a világhírű fotós és Fehér László  Kossuth díjas festőművész beszéltek képeikről. Számos érdekességet megtudtunk, többek között azt is, hogy a kiváló egészségnek örvendő Szipál Martin, miért tartja kiemelkedő fontosságúnak a geometriai elemek alkalmazását a fotográfiában. 

DSC_3406.jpg

Elmondása szerint, Münchenben tanuló édesapjától azt tanulta, hogy a formánál nincs fontosabb, akinek van forma érzéke, az jó úton halad. Martin is ezt vallja, ha egy képen sok az érdekes alakzat, akkor a fotó vonzza a szemet és érdekessé teszi azt. Megfigyelhető volt, hogy legtöbbször a háromszög jelent meg a fotókon, ezt sokszor a kivetítőn megjelenő képeken, jelölve is látni lehetett. 

DSC_3355.jpg
A bemutató hangulatát nem csak a híresebbnél-híresebb fotók adták, hanem az a miliő amit Martin magával hozott. Többször felidézte életszakaszait, a forradalom előttit, de a Los Angelesben töltött évekről is élvezettel mesélt. Számos hollywoodi sztárt kapott lencsevégre, de mint kiderült sokszor "csak" feleségét, egy idegen betérőt vagy éppen a szomszédját fotózta. 

DSC_3373.jpg

DSC_3408.jpg

DSC_3385.jpg

DSC_3400.jpg

DSC_3388.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr415336838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása