HTC One - Neked már One?

Megjelent: 2013.05.21. 21:09
Írta: colorcam

Először is bocs a szóviccért, magam is beleborzongtam. Megérkezett hozzánk a HTC nagy dobása, amely visszaránthatja a céget a mélyrepülésből. Minőségi anyaghasználat, cigánydiszkó, idegesítő Blinkfeed és botrányosan jó kijelző jellemzi a One-t. Teszt.

HTC_One_Silver.jpg

Elsőre külsőre

Egy viszonylag méretes bután kinéző doboz került a szerkesztőségbe minden már jól megszokott mellékelt kiegészítővel. Egyedül a töltőt nem találtam, gyanítom a gyári csomagban már van. Említésre méltó még a HTC fülese, amely piros fülharangokkal tetszeleg, a fekete headseten. Szerény véleményem szerint meglehetően ronda.

Külsőre elég masszív a telefon, nem egy könnyű darab a maga 143 grammjával. A katonás hatást tovább erősíti, hogy teljesen alumínium a váz. A jószág biztos, hogy nem lesz egy picsatelefon, ugyanis a design inkább célozza a tudatos geek réteget, mint a pláza népét. Ez természetesen nem baj, de az X5 mellé valahogy nem dukál. 

one-box-4.jpg

Az előlapon található két hangszóró ne lepjen meg, abból árad a muzsika, nem is rosszul. A jelenlegi csúcsteló mezőnyben mindenkit aláz a hangzás. Csodát nem kell várni, ennek ellenére minden okoskészüléket ilyennel kellene szerelni. A 4,7 hüvelykes FULL HD kijelző, 468 ppi pixelsűrűségű, jelenleg egyedüliként a piacon. A hátlap lekerekített, mint anno az Iphoneokon (2, 3, 3GS). Ízlésesen van elhelyezve a kamera, a HTC felirat is. Alul látható a beatsaudio logoja is, ennyi igazán belefér. A One egyik oldalán a microSIM foglalatát találjuk, a másikon a hangerőszabályzó gombokat. Sajnos mivel teljesen a készülékházba simulnak, odafigyelés nélkül nehéz eltalálni, hogy mi-hol-merre. A HTC tetején ékeskedik a bekapcsoló/lezáró gomb, mely szintén nem emelkedik ki, így a kitapogatás nem igen segít.

HTC-One_Silver-580-75.jpg

Életre keltve

A bekapcsolás után, az első lépéseknél természetesen mindent be kell állítanunk. Azt is megszokhattuk már, hogy mindent tudni akar rólunk a gyártó, a Google és ki tudja még ki. Épp, hogy a személyidet nem kéri. Aztán sokkolt a Blinkfeedre keresztelt hírfolyam, mely folyamatosan ránk zúdítja ismerősünk legújabb képeit, a híreket a nagyvilágból, a Flickr fotókat, mindent. Idegesítő, de szerencsére választhatsz, hogy melyik oldalt szeretnéd kezdőlapnak használni. A HTC Sense 5 kicsit átszabta a szokásos Android kezelőfelületet, én nem szerettem (de ízlések és pofonok). 

A készülék teljesítménye dícséretes. Bitang erős, nem csoda, hiszen a Qualcomm lapkájára, a Snapdragon 600-ra épül. Négymagos, magonként maximum 1,7 GHz órajelen pörgő, ARMv7 utasításkészletű Krait 300 CPU, a grafikus számításokat egy Adreno 320 végzi.Kiviteltől függően 32 vagy 64 GB háttértár áll a rendelkezésre. Jól hangzik, nem? Minden pörög rajta mint a veszedelem. Nincs olyan ami megakasztaná (egyelőre).

A szoftverkínálatra szintén nem lehet panasz, hiszen minden rajta van ami a Google-hoz köthető. Egyébként minden más gyári alkalmazás is kiválóan működik. A Play Zenén kívül ott a sima zene névre keresztelt applikáció is. Ebben elindítható egy amolyan vizualizációs mód is, mely biztosan kiakasztja a szemedet. Elsőre érdekes, másodikra már csak nem is látványos. Van még Kid mód, amellyel az okosteló neveli a gyereket helyetted és ott a Car app is, hogy biztonságosan tudj vezetni, telefonnyomkodás közben is.

Blog_DeveloperEdition.png

Toljad Zoé!

4 Megapixellel támad a HTC. Most sokan biztosan lekonyult szájjal ülnek a monitor előtt. Nem kell, ugyanis egy telefonnál nem a megapixeleket kellene növelni, hanem egyrészt az érzékelőt, másrészt a lencsét. Persze hely hiányában ez nem egyszerű. Az viszont bizonyos, hogy az átlagfelhasználó megapixelekben méri kamerája teljesítményét. Ezért is próbálnak ezen a téren egymásra licitálni a gyártók. Az Ultrapixel technológiával támadó HTC One, nem tud sokkal többet mint vetélytársai. Jó fényeknél értékelhető a kép, gyenge fényviszonyok között, már elég halovány (bár egy lehelettel, jobb mint a kategória többi résztvevője). A Zoé funkció újdonságként jelent meg a készülékben. Tulajdonképpen az exponálás előtt és után rövid videókat készít. Felvétel közben folyamatosan fűzi össze a fotókat, így bármelyik pillanatot kiválaszthatja a felhasználó. Jó móka. A videó módról túl sokat nem érdemes beszélni, van 720p és 1080p is. 30 fps-t vesz, ugyanakkor választhatjuk a Fast HD funkcót is, amivel megduplázhatjuk ezt az értéket 60fps-re.

htc-one-side-macro1.jpg

Ítélet

A HTC One összességében szépen teljesített. Kiváló anyagokból szépen összerakott készülék. Kijelenthetjük ugyanakkor, hogy koránt sem trendi. Inkább tudom a programozók zsebében elképzelni, mint egy üzletembernél. Ennek ellenére látszik, hogy a HTC mindent beleadott. Ha választanom kellene, nem ezt választanám, viszont elvitathatatlan, hogy jelenleg a csúcskategória kizökkenthetetlen tagja.

A VIP-PHONE nélkül nem jöhetett volna létre a teszt! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr615305460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása