Nokia Lumia 920 - Túlsúlyos vereség

Megjelent: 2013.04.15. 11:58

Amekkora Istencsászár volt régen a Nokia a mobil piacon és tett Snake és Space Impact függővé egy generációt, most pontosan akkora hátrányban vannak. Ők voltak az a cég aki saját okostelefonos op. rendszerrel próbálkozott mikor az Android-iOS harc elkezdődött. Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy akkorát buktak vele, mint Magdi anyus a lépcsőfordulóban.

nokia-lumia-920_clip_image002634975579058638471.png

Jelenleg ott tartunk, hogy a cég próbál ismét visszakúszni a köztudatba. Éppen ezért hozták ki az új zászlós hajót, a Nokia Lumia 920-at. A designnal szerintem ismét nincsen baj, azzal szerintem többé kevésbé sosem volt. Annyira akartak az öreg finnek valami nagyod dobni, hogy úgy megtömték minden jóval a készüléket, hogy majdnem 200 grammosra hízott a kicsike. Igencsak sajnáltam, mert amúgy a külső igen pofásra sikeredett.

Rájöttek a cégnél is, hogy a Symbian op. rendszer zsákutca (már jó ideje), szóval az újdonság már Windows phoneosat kapott. Tudom, én vagyok az elkényelmesedett aki hozzá szokott az iOS-hez, de bármennyire próbáltam kicsit sem tudtam megszokni ezt a felületet. Pontosan ezért nem is kezdem el fikázni, hogy mennyire kaotikus és idegesítő. Ennek ellenére, ha azóta a fürdőszobában csempét látok legszívesebben elbőgném magam. De ezt hagyjuk. Kinek a pap, kinek a paplan.

Amitől mindenki hasra esett és a finnek is püspöklilára verték miatta a mellüket az a telefon kamerája.  És igen! Anno Tim Cookék is görcsösen magyarázták, hogy az Iphone kamera! Jött a Nokia és ennyi. Nem kérdés. Gyönyörű képet csinál és eléggé csecse kis rázkódásvédelem van benne.

153033-nokia-lumia-920-selling-good-2.jpeg

Hogy ne bízzanak semmit a véletlenre, a készülékbe a vért egy Qualcomm MSM..(AZ) pumpálja, amiben Krait keresztnevű kétmagos proci van. Magvanként másfél gigahertzes órajelen ketyeg. Bele pattintottak egy 1 GB-os központi memóriát és egy 32 gigás háttértárat (hogy miért csak 32 gigás a háttértár, és miért nincs kisebb vagy nagyobb azt kérdezzétek a Mikulástól).

nokia_Lumia_920_Black_BIG_20130123.jpg

Összességében a belsővel itt sincs probléma. Akkor mivel van már megint bajom!? Hát az op.rendszerrel. Tudom, már megint hisztizek. Egyszerűen nem bírtam megszokni ezt az egészet. Minek után a kijelző köszönhetően a 21 féle válaszható csempe színnek  úgy néz ki mint Rubik Ernő fürdőszobája. Sehol egy lehelet szabad tér, mindenhol van egy csempe ami éppen közöl veled valamit. Például hogy mennyi az idő, hogy esett a BUX, hogy kint is esett, hogy frissítsd az Angry Birds-öt és hogy Lali likeolta Barbi képét. A végén ott tartasz, hogy nem kapcsolod be a telefont, mert képtelen vagy feldolgozni azt az információ dömpinget ami fogad. Ami viszont pozitív volt, az a böngészés. Gördülékeny volt és élvezetes. 

Tény, hogy sokat javult a rendszer az előző szériához képest, de egyszerűen valahogy mégis baromi messze van a tökéletestől. Akkor már inkább az Android mint ez. Na, de nem eszik azért ennyire forrón. Összegezve a dolgokat, nem volt könnyű dolga a finneknek. Majdhogynem ettől a telefontól függ/függött a gyártó sorsa és mint ilyenkor általában lenni szokott sose történik áll leesés és üdvrivalgás. Mindig hangosabb az elégedetlen óbégatás mint a pezsgős dugó pukkanása. Ők megpróbáltak mindent. Ez a telefon tényleg mindent tud. Csak nem feltétlenül jól. Vagy hibátlanul. Kérdés hogy ki meri bevállalni egy Iphone vagy Samsung Galaxy helyett? Itt ez a kérdés. Árban és tudásban is oda pozicionálták ezt a készüléket. Személy szerint mindkettőt jobban ajánlom. 

Samsung-Galaxy-S3-vs-Nokia-Lumia-920-Design.jpg 

Szerintem minden mobilhasználó lágy érzelmeket táplál az első 3210-eséhez vagy 3310-eséhez. Jó pár unalmas matek órát megmentett egy kiadós Space impact, és még néha a nagyok sem vertek meg a suliban ha jó voltál Snakeben. Sajnos azonban ez a cég már nem az a cég. Lehet, hogy egyszer valamikor talán sikerül visszakapaszkodniuk az Olympusra de egyelőre ott vannak ahol.

portfolio-item-2.png

VIP-PHONE! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr545221717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siriuswhite 2013.04.17. 14:53:33

ez egy pocsék, és elfogult, tesztnek nem nevezhető szösszenet! Ha nem tudod kezelni a rendszert, akkor az nem az ő hibája, csak te vagy ügyetlen hozzá, ha szépen belaknád, és nem csak kidobálnál mindent a főképernyőre, akkor jól is nézne ki.
szerintem ne erőltesd a "teszt" írást!

que le 2013.12.17. 15:54:54

ez egy teszt volt? :D
süti beállítások módosítása