Samsung WB150F – A bulizós

Megjelent: 2013.03.25. 11:12
Írta: colorcam

A Samsung WB150F a gyártó hasonló termékei között a Smart fényképezőgépek, azon belül a kompakt gépek csoportjában nyert besorolást. A választék a hasonló gépek között lenyűgöző. Minden gyártó az egyes termékeivel egy bizonyos célcsoportot kíván megcélozni a piacon, első sorban ennek próbáltam utána gondolni, vajon kiknek lehetnek hasznosak ennek az egyszerű, de egyben figyelemfelhívóan divatos fehér-fekete megjelenésű gépnek a funkciói.

WB150F-with-LCD-screenshot.jpg

Szerintem ez egy fiatalos kinézetű, meglehetősen felturbózott „alapfunkciókkal” rendelkező, nagyon kézre álló és viszonylag egyszerűen kezelhető fotómasina. Az általam más gépeknél megszokott menürendszertől merőben eltérő beállítási módokhoz és a kijelzőn megjelenő menüpontok rendszeréhez azonban viszonylag gyorsan hozzá lehet szokni. Ebben nagy segítséget nyújt a gyártó honlapján található kb. 8 perces video is (http://www.samsung.com/hu/consumer/cameras-camcorders/smart-cameras/compact/EC-WB150FBPBE3).

wb150f-foto-web.jpg

A gép nagyon jó paraméterekkel bír és a tudásához, minőségéhez társuló alacsony ár eléggé csábítóvá teszi azok számára, akik ilyen gépet keresnek. Nagyon sokféle állóképes beállítási lehetőség van, viszonylag távoli képeket is (jó fényviszonyok között) nagyon közelivé lehet tenni és HD minőségű videót is készíthetünk, melynek során a ráközelítés alatt nem hallatszik be az optikamozgató rendszernek a hangja. A gép egyedi akkumulátorral üzemel, aminek ugyan nem túl rövid a töltési ideje, viszont relatív hosszú ideig számíthatunk rá a felvételek készítése során.

A kijelző jó minőségű, szép képet ad vissza a felvételekről és az utóbbi időben megszokott, elég nagyméretű és napfényben is teljes értékű.

samsung-wb150-review-rear-controls1.jpg

Az, amivel többet tud jó pár társánál, az a Wi-Fi csatlakozási lehetőség és az így közvetlenül a gépről továbbítható képanyag megosztás lehetősége. Ez a kábel nélküli képmegosztás más eszközökkel hatalmas adu és meggyőződésem szerint ezen okból sok vásárló fog dönteni a gép megvásárlása mellett. Némi számítógép kezelői ismerettel kell rendelkezni ugyan felhasználói szinten, de ez nem jelenthet problémát a mai fiataloknak.

És itt a lényeg, szerintem ez a gép ideális azoknak a fiataloknak, akik járják barátaikkal a különböző szórakozóhelyeket, vagy sporteseményeket és szeretnék pillanatok alatt megosztani másokkal is az élményeiket a neten.

Nevezhetnénk akár PARTY-gépnek is.

Orbán Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr735167682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása